Az ELLE magazin címlapja

Lapbezárás: megszűnik az ELLE magazin

Pénteken jelenik meg utoljára a Central Médiacsoport gondozásában a magyar piacon 2001 óta elérhető divatmagazin.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az ELLE magazin megszűnésével kapcsolatos döntést csütörtökön, nem sokkal ezelőtt jelentette be a Central Médiacsoport.

A Central Médiacsoport a Media1-hez eljuttatott közleménye arra nem tért ki, mi miatt döntöttek a lap bezárása mellett. Közleményükben azt idézték fel, a magazin először 2001 szeptemberében jelent meg Magyarországon. 2009 óta, Liptai Lívia főszerkesztő vezetésével az ELLE minden évben egy különleges, a sablonoktól merészen eltérő címlappal jelentkezett. Az ELLE volt az első a hazai divatlapok között, melynek címlapján smink nélküli, plus size, kerekesszékes és transznemű modell szerepelt.

„Az ELLE Magyarország bezárásával a hazai sajtópiac egyik legszínesebb, leginkább előremutató, a valóságra leginkább reflektáló divatmagazinja szűnik meg 2020 végén. Köszönjük a szerkesztőségi csapat kreatív és innovatív munkáját”

– nyilatkozta Lipták Tímea, a Central magazin-üzletágának igazgatója.

Valéria Bessollo Llopiz, az ELLE nemzetközi igazgatója hozzátette:

„Az ELLE Magyarország mindig is különleges helyet foglalt el a márka nemzetközi kiadásai között. Lívia és szerkesztőségi csapata nemzetközi színvonalon dolgozta fel a világban a nők számára fontos témákat, alkalmazkodva a magyar olvasók igényeihez. Szomorúak vagyunk, hogy ez a csodálatos kaland most véget ér, de reméljük, hogy a közeljövőben újra folytatódhat”.

A magazin kampányaiban a nők helyzetének javítását tűzte ki célul, így aktívan foglalkozott a kisebbségek helyzetével, és olyan, női lapokban ritkán helyet kapó témákkal, mint a női drogfogyasztás vagy a prostitúció. Kiállt a nemi egyenlőtlenségek felszámolásáért a munkahelyen, és a nők számának növeléséért a STEM szektorban. Kiemelten segítette a fiatal művészek pályakezdését olyan pályázataival, mint az Elle Young Talent vagy az ELLE Irodalmi díj. A márka főbb eseményei az Elle Fashion Show és az Elle Société Talks voltak, utóbbi szintén fontos társadalmi kérdésekben szervezett beszélgetéseket.

Az utolsó lapszám és az elle.hu december 31-ig érhető el.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!