fbpx
Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója.

Jogerősen pert vesztett Krekó Péter a közmédiával szemben – furcsállja az elemző az ítéletet

Első fokon még ő nyert, másodfokon azonban már ellene ítélt a bíróság. Ráadásul a Magyar Nemzettel és az Origóval szemben másodfokon is nyert hasonló valótlanságok kapcsán.

Jogerősen pert nyert a közmédia Krekó Péter politikai elemzővel, a Political Capital vezetőjével szemben – számolt be az M1 Híradója, mely megismételte azt a műsorrészletet, ami alapján perelte az MTVA-t az elemző.

Mint azt a Media1.hu megírta, Krekó még 2021 januárjában indított helyreigazítási pert Bayer Zsolt, valamint a kormányközeli média és azok újságírói ellen, mert egy 2020. december 26-án, a Politico című lapnak adott nyilatkozatát a kormánymédia félrevezető módon úgy állította be, mintha ő oltásellenes lenne. Krekó úgy vélte, szándékosan rossz fényben tüntették fel a személyét, illetve kiforgatták a szavait.

Krekó Péter a Politicónak valójában a következőket mondta a magyar kormány oltási terveiről, és az orosz és kínai vakcinák beszerzését illetően:

„Az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve”.

A politikai elemző szerint egyértelműen Orbán Viktor miniszterelnök vakcina-stratégiájának kritikája volt a mondata, és az nem maga az oltóanyag ellen irányult. A megjegyzésről a kormányközeli média mégis úgy számolt be, hogy Krekó Péter oltásellenességre buzdítja az ellenzéki politikusokat, továbbá állampolgárok életének feláldozását szorgalmazza, politikai előnyökért cserébe.

Megírtuk azt is, amikor Krekó 2021 februárjában, első fokon a Magyar Nemzet nyomtatott és online kiadásával, míg májusban az Origóval szemben nyert pert. Mindkét médium a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks alá tartozik.

Furcsállja Krekó a közmédiával kapcsolatos ítéletet

A Media1 megkereste Krekó Pétert, aki elmondta: a Magyar Nemzettel és az Origóval szemben azóta másodfokon is nyert.

Hozzátette: összesen hat helyreigazítási pert indított, amelyből első fokon valamennyit meg is nyert.

A közmédiával kapcsolatos jogerős döntés kapcsán elmondta: a korábbi bírósági döntések tükrében furcsállja a másodfokú döntést. A műsorban egy olyan cikk miatt nevezték oltásellenesnek, amiben teljesen egyértelműen a magas átoltottság előnyei mellett érvel.

További híreket talál a Media1-en!

Borító:Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója. Fotó: YouTube / VTV Szeged
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások