fbpx
Krekó Péter, a Political Capital kutatóintézet ügyvezető igazgatója

Krekó Péter pert indít Bayer Zsolt és a kormányközeli lapok ellen

A politikai elemző azért perli a kormányközeli médiumok újságíróit és lapjait, mert valótlanságokat terjesztettek arról, mit nyilatkozott a Politico című lapnak.

Krekó Péter politikai elemző, a Political Capital kutatóintézet ügyvezető igazgatója még december 26-án nyilatkozatot adott a Politiconak, a hazai kormánypárti média azonban a lapban megjelentekről félrevezető módon úgy tájékoztatott, minta Krekó oltásellenes lenne. Krekó úgy véli, szándékosan rossz fényben tüntették fel a személyét. A Media1-hez is eljuttatott keddi közleményében a Political Capital vezetője azt írja, a történtek miatt beperli Bayer Zsoltot és az állításokat közlő lapokat, valamint azok szerzőit.

Krekó Péter a Politicónak valójában a következőket mondta a magyar kormány oltási terveiről, és az orosz és kínai vakcinák beszerzését illetően:

Az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve”.

A politikai elemző szerint egyértelműen Orbán Viktor miniszterelnök vakcina-stratégiájának kritikája volt a mondata, és az nem maga az oltóanyag ellen irányult. A megjegyzésről a kormányközeli média mégis úgy számolt be, hogy Krekó Péter oltásellenességre buzdítja az ellenzéki politikusokat, továbbá állampolgárok életének feláldozását szorgalmazza, politikai előnyökért cserébe.

Egy hétvégi rádióinterjújában Orbán Viktor maga is megszólalt, azt mondta, „ritkán hallani ilyen gonosz mondatot”.

A politikai elemző egyrészt sajtó-helyreigazítási pereket indít a valótlanságok közlése miatt, másrészt személyiségi jogi pereket.

„Reméljük, hogy minél többen és minél gyorsabban megkapják az uniós és hazai hatóságok által engedélyezett vakcinákat. Továbbra is úgy gondoljuk azonban, hogy az orosz és a kínai vakcinák melletti kormányzati kampány csak elbizonytalanítja a választókat az oltásokkal kapcsolatban.”

– teszi hozzá a Krekó Péter vezette kutatóintézet közleménye.

Krekó Péter egyébként állítása szerint halálos fenyegetéseket is kapott a kormánypárti médiában elhangzottak miatt.

A Krekó Pétert támadó magyarországi cikkekről a Politico is beszámolt, Hungarian distortion (Magyar ferdítés) címmel.

A politikai elemző nemrég más ügyekben jogerősen több pert is nyert kormányközeli lapokkal szemben.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Krekó Péter, a Political Capital kutatóintézet ügyvezető igazgatója nyilatkozik az Egyenes Beszéd című műsorban. Fotó: YouTube/ATV Magyarország
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások