fbpx
Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, az Index leendő főszerkesztő-helyettese

Távozik Balogh Ákos Gergely az Index.hu-tól

A lap üzletfejlesztési vezetőjének és volt főszerkesztő-helyettesének távozásáról a Media1 először egy, az Index ügyeire közeli rálátással bíró olvasótól értesült, de ezt követően több forrásunk, majd végül maga az érintett is megerősítette a távozás tényét.

Forrásaink szerint Balogh Ákos Gergely a tavalyival ellentétben ezúttal maga döntött az Index.hu-tól történő távozás mellett. A Media1 kereste Balogh Ákos Gergelyt is telefonon, aki kedden délután azt mondta, azért távozik, mert letelt az az egy évet felölelő időszak, amiben annak idején megállapodtak, és mostanra sikerült elérni az annak idején kitűzött célokat, sikerült stabilizálni az Index olvasottságát nagyjából 1 millió körül. (Az Index októberi tényleges látogatottságáról lásd néhány nappal ezelőtti, a DKT-től származó adatainkat itt.)

Balogh Ákos Gergely először az Indexnél történt tömeges távozásokat követően, 2020 nyarán igazolt az Indexhez, akkoriban főszerkesztő-helyettesként, de néhány hónapra rá Szombathy Pál, a lap akkori főszerkesztője és vezérigazgatója megvált tőle. Tavaly decemberben azonban Balogh visszakerült a médiavállalathoz, immáron tartalom- és üzletfejlesztési vezető pozícióba: épp akkoriban fejeződött be Szombathy indexes pályafutása és lett Starcz Ákos a vezérigazgató, Starcz pedig visszavette Baloghot. (Starcz a döntése okairól a Media1 podcastban részletesebben is beszélt tavaly decemberben.)

Arról egyelőre nincs hírünk, hogy Balogh Ákos Gergely merre folytatja karrierjét az Indextől történő újbóli, mostani távozása után. Neve, fotója egyelőre hírünk élesítésekor még szerepel a lap impresszumában. Érdeklődésünkre a távozó munkatárs azt mondta, egyelőre nincs még hová igazolnia, azt sem tartotta kizártnak, hogy tart most egy kis pihenőt.

Az Indexnél hivatalosan nem kívánták kommentálni az információinkat, így egyelőre nincs hírünk az utódjáról.

Balogh Ákos Gergely az indexes karrierjét megelőzően a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezetének) lapjaként indult Utolsó figyelmeztetés (Ufi), majd az abból kinőtt Reakció, illetve a Mandiner főszerkesztője volt. Tavalyi, az Indexnél történt főszerkesztő-helyettesi kinevezésekor sok bírálat érte: volt, aki „hullarablózta” őt is, amiért elfogadta az akkoriban kiüresedő Index állásajánlatát (Balogh szerint ez a kifejezés nem volt korrekt az érintettek részéről – Balogh részletesebb reagálása itt található). Mások azt rótták fel neki, hogy egykoron a cége üzemeltette az orbanviktor.hu-t. Utóbbit a Index akkori vezetése azzal ütötte el, hogy Balogh Ákos Gergely az SZDSZ ifjúsági tagozatának is dolgozott, emellett azt mondták, hogy újságíróként félre tudja tenni pártszimpátiáját, de volt, aki ezt vitatta.

Az Index.hu-val kapcsolatos híreink, cikkeink itt találhatók.

Még több hír érhető el a Media1.hu-n. Csatlakozzon hozzánk Facebookon, és iratkozzon fel napi hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások