fbpx
Az Index és az Indamedia irodájának helyet adó Budasquare irodaház homlokzata

Megvan Szombathy Pál, az Index főszerkesztőjének utódja

A Media1 megtudta, hogy az Index.hu Zrt. új vezérigazgatója Fekete-Szalóky Zoltánt nevezte ki a lap megbízott főszerkesztőjének a mai napon.

Fekete-Szalóky Zoltán idén ősz óta az Index főszerkesztő-helyettese volt (eleinte hírigazgatóként emlegették), e minőségében lép most elő a szerkesztőség irányítójává.

Fekete-Szalóky Zoltán az Index előtt az idén indult Országút című kormányközeli kulturális-közéleti lapnál volt rövid ideig szerkesztő, azt megelőzően pedig éveken át az InfoRádiónak volt a felelős szerkesztője.

Fekete-Szalóky Zoltán az InfoRádióban 2010-ben
Fekete-Szalóky Zoltán, még az InfoRádióban, 2010-ben. Fotó: Inforádió Facebook

A Media1 információját a szakember kinevezéséről indexes forrásból is megerősítették. Megtudtuk: egyelőre megbízottként bízták Fekete-Szalóky Zoltánra az Index szerkesztőségének irányítását. Kitzinger Szonja főszerkesztő-helyettesként segíti ezután is Fekete-Szalóky munkáját. Más főszerkesztő-helyettes egyelőre nincs a lapnál.

Az előző főszerkesztő, Szombathy Pál, aki vezérigazgatóként is irányította a nyár végétől az Index.hu Zrt.-t, néhány héttel ezelőtt azután távozott, hogy az Index tulajdonosa lett az Indamedia Zrt., a fele részben Vaszily Miklós tulajdonolta hirdetésértékesítő-ház, mely hitelezője volt eddig az Indexet korábban tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítványnak. A tulajdonosváltást követően Starcz Ákos lett a vezérigazgató. Szombathy Pál helyettese, Sztankóczy András vezető szerkesztő és vezérigazgató-helyettes távozott. Szintén távozott Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Már korábban távozott a laptól Balogh Ákos Gergely, az Index főszerkesztő-helyettese.

Az Indexnél zajló folyamatokról itt találhatók korábbi írásaink.

Becsatlakozott a Telexhez a Dull Szabolcs előtti Index-főszerkesztő | Media1

Tóth-Szenesi Attila neve már meg is jelent a Telex impresszumában. Rajta kívül még egy fontos munkatárs érkezett a volt indexesek működtette laphoz.
.

Megszólalt az Index új vezetője: eredetileg csak a vezérigazgatói poszton terveztünk változást | Media1

Starcz Ákos, az Index hétfőn kinevezett új vezérigazgatója a Media1-nek beszélt elsőként a terveiről és arról, miért volt fontos, hogy az Indamedia visszavásárolja az Index.hu Zrt.-ben a tulajdonrészét, illetve beszélt Szombathy Pál, Sztankóczy András, valamint Bodolai László igazgatósági elnök távozásáról, és a főszerkesztői utódlás kérdéséről is.

További hírek találhatók a Media1-en! Kövesse híreinket RSS segítségével vagy iratkozzon fel a hírlevelünkre! Híreinket megtalálja a Facebookon is.

Borító: Az Index és a tulajdonos Indamedia irodáinak helyet biztosító Buda Square homlokzata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások