fbpx
Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, az Index leendő főszerkesztő-helyettese

Balogh Ákos Gergely újra vezető lett az Index.hu-nál

Starcz Ákos vezérigazgató visszavette az Indexhez az elbocsátott Szombathy Pál főszerkesztő által leváltott főszerkesztő-helyettest, ám most új pozícióban.

Tartalom- és üzletfejlesztési vezetői pozícióban tért vissza az Indexhez Balogh Ákos Gergely, akit néhány hónappal a kinevezése után, idén ősszel Szombathy Pál főszerkesztő bocsátott el a főszerkesztő-helyettesi posztról. Szombathy akkor azt mondta a Media1-nek, kiderült, eltérő elképzeléseik voltak Baloghhal az Index jövőjét és a főszerkesztő-helyettes pozíciót illetően.  Alig pár napra rá azonban a fele részben Vaszily Miklós (a TV2 elnökének és a Pesti TV társtulajdonosának, az Origo Media, az MTVA és az Echo TV volt vezetőjének) érdekeltségébe került Indextől Szombathynak is mennie kellett, a lap egyes munkatársainak feltételezése szerint a Balogh és Szombathy között történtektől nem is teljesen függetlenül:

több beszélgetőpartnerünk úgy vélte, Szombathy elbocsátásához köze lehetett annak, hogy Baloghtól megvált.

Arról, hogy Balogh Ákos Gergely visszatérhet az Indexhez, egy ideje már hallani lehetett pletykákat, de mostanra már a lap gyakran változó impresszumában is felfedezhető a neve, amit a 24.hu vett észre elsőként.

Balogh Ákos Gergely személye megosztja az Index stábját. Van, aki a stábból lapunknak azt mondta, amikor Balogh volt az ügyeletes szerkesztő, többször erős kilengéseket észleltek a lapnál jobbra, és ha valaki figyelmesen nézte az Index címoldalát, meg tudta állapítani, hogy aznap épp Balogh hozza-e tartalmi döntéseket. Állítólag Szombathy ezért is vált meg Baloghtól, mert Szombathy középen próbálta tartani az Indexet, nem akarta, hogy a lapra rá lehessen sütni, hogy az a NER kiszolgálómédiuma.

Balogh Ákos Gergely személyét már az augusztus végén történt főszerkesztő-helyettesi kinevezésekor is sokan bírálták, hiszen ő volt az orbanviktor.hu szerkesztője korábban. (Valójában csak üzemeltetője volta cége az oldalnak.) Az akkori vezető szerkesztő, Sztankóczy András azonban a Media1 műsorában azt mondta erről szeptember közepén, hogy

Balogh cége nem csak a Fidesznek, de az SZDSZ ifjúsági tagozatának is dolgozott, és újságíróként félre tudja tenni pártszimpátiáját.

Sztankóczyval azonban az Index stábjából nem mindenki értett egyet ebben.

Épp ma írtuk meg egyébként, hogy új megbízott főszerkesztő-helyettest is kineveztek az Indexnél Ilku Miklós, a sport rovat vezetőjének személyében. Ilku délelőtt még nem, de most már látszódik a lap frissített impresszumában is. Kinevezése kapcsán Starcz Ákos vezérigazgató azt mondta a Media1-nek, Ilku Miklós Fekete-Szalóky Zoltán pozícióját kapta meg, aki nemrég Szombathy Pál megüresedett főszerkesztői székét örökölte meg megbízottként.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Balogh Ákos Gergely, az Index leváltott főszerkesztő-helyettese, új tartalom- és üzletfejlesztési vezetője. Balogh korábban a Mandiner és az UFI Utolsó Figyelmeztetés főszerkesztője is volt.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások