fbpx
Bugyinszki György és Balogh Ákos Gergely (Index)

Máris megtalálta az Index a távozó Balogh Ákos Gergely utódját

A Media1 megtudta, hogy egy egykori népszabadságos újságíró veszi át Balogh Ákos Gergely tartalomfejlesztési vezető feladatait.

Bugyinszki György lett az Index.hu új tartalomfejlesztési vezetője – tudta meg a Media1.hu. Az új vezetőt házon belül találta meg az Index. A változás mostanra az Index impresszumában is látszik.

Bugyinszki tavaly nyár végén elsők között érkezett az Indexhez, miután Dull Szabolcs főszerkesztő elbocsátása után az Index stábjából szinte mindenki beadta a felmondását és elindult az új stáb toborzása. Legutóbbi pozíciójában az Index Politika rovatának szerkesztője, majd az Index főmunkatársa/ügyeletes szerkesztője volt.

Az újságíró most azt a Balogh Ákos Gergelyt váltja a pozícióban, akiről két napja elsőként írta meg a Media1, hogy másodjára is távozik az Indextől, ezúttal arra hivatkozva, hogy teljesültek az egy évvel ezelőtti célkitűzései a lapnál. Balogh Ákos Gergely annak ellenére távozik, hogy szavai szerint egyelőre nincs hová mennie: azt sem tartotta kizártnak lapunk érdeklődésére, hogy tart most egy kis karrierszünetet.

A B.A.G. feladatait átvevő új tartalomfejlesztési vezető pályája korábbi szakaszában a Népszabadságnak írt, de dolgozott például a Vasárnapi Híreknek és a Narancsnak is. Az Index archívumában eddig mintegy 160 írás érhető el tőle. Olyan címekkel jelentek meg tőle írások az elmúlt napokban, mint például „Orbán Viktor újrázott, a celebvilág rongyrázott”; „Intergalaktikus szenzáció, járványmentes övezet”, de tett közzé írást „Rusvai Miklós elszabadítaná a vírust, leállhat a MÁV” címmel is pár nappal ezelőtt.

Mint arról a Media1 elsőként beszámolt még szerdán, a lap vezetésében más változás is történt, ugyanis távozott Várbíró Péter, az Index lapigazgatója és külső gyártású műsorokért felelős producere, összefüggésben a távozása előtt 13 nappal korábban az Indexen közzétett Konyhanyelv című műsorban történtekkel. Mint megírtuk, a Lakatos Márk vezette műsorban Wahorn András festőművész a pedofília bűneit relativizáló megnyilvánulást tett: a festőművész azt hangoztatta, egy nyolcéves kislány bugyijába nyúlkálni nem számít erőszaknak, sőt ez okozhat kellemes élményt is.

Az adásban történtek miatt az Electrolux felbontotta szponzori megállapodását és elhatárolódott a műsortól, illetve nyilvánosan állt ki a kiskorúak jogai mellett.

Azzal kapcsolatban továbbra is ellentmondásos a helyzet, hogy Várbíró valóban maga látta-e be a felelősségét 13 nappal a videó közzététele után (ahogy azt hírünk megjelenése után az Index egy közleményben állította), vagy sem. Bár a szerződését közös megegyezéssel szüntették meg, ahogyan az a menedzservilágban gyakorta előfordul, úgy tudjuk, Várbírónak korábban, a videó közlését követően kirobbant botrány kezdetén még szándékában állt volna maradni: erre utal az is, hogy meglehetősen hosszú idő telt a botrány kirobbanása és a távozás között, ráadásul egyes indexes források is úgy tudják, és utólag is ezt fenntartják, hogy valójában elfogyott Várbíró körül a levegő, így nem nagyon volt más választása. Várbírónak egyelőre nincs utódja, az Index vezetésével most közvetlenül Starcz Ákos vezérigazgatónak kell foglalkoznia.

Még több hír található a Media1-en

Borító: Bugyinszki György (balra) és Balogh Ákos Gergely (jobbra)

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások