Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, az Index leendő főszerkesztő-helyettese

Megerősítette Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, hogy az Index egyik főszerkesztő-helyettese lesz

A Mandiner egykori főszerkesztőjéről, a Corvinus volt kommunikációs igazgatójáról napok óta pletykálták forrásaink, hogy a Corvinuson toborzott a laphoz munkatársakat az Indexhez, és főszerkesztő-helyettesként merült fel a neve. A Media1-nek szombat reggel elismerte, hogy a laphoz igazol, de a toborzásról nem tud.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról korábban beszámoltunk, az Indexnek négy főszerkesztő-helyettese lesz Szombathy Pál főszerkesztő mellett. Az egyik főszerkesztő-helyettes Kitzinger Szonja lesz, akihez a magazinos témák tartoznak majd. Megírtuk azt is, hogy egykori népszabadságos újságíró és egy ex-mandineres/hvg-s/nlc-s munkatárs, illetve az erős LMP-s kötődésekkel is bíró Jövőtv alapítója is az Indexnél lesz újságíró, de lesz volt inforádiós és egykori Magyar Narancsos is a stábban.

A minap már több forrásból hallottuk, hogy Balogh Ákos Gerely, a korábban a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezetének) lapjaként indult Utolsó figyelmeztetés (Ufi), majd az abból kinőtt Reakció, illetve a Mandiner korábbi főszerkesztőjének neve is felmerült főszerkesztő-helyettesként, sőt azt is hallottuk, hogy a Corvinuson keresett maga alá munkatársakat. Még tegnap este felhívtuk, de egyéb elfoglaltságaira hivatkozva hivatkozva ma reggel hívott vissza bennünket telefonon, ekkor viszont megerősítette, hogy ő lesz az Index egyik főszerkesztő-helyettese.

Azt mondta, arról, hogy pontosan mely területek tartoznak majd hozzá, csak később ad majd tájékoztatást, ha már munkába állt.

Egyébként egykori lapja, a Mandiner is épp most írja, hogy Balogh Ákos Gergely, egykori alapító-főszerkesztőjük lesz az Index 2-es számú főszerkesztő-helyettese, de ők ezt még nem hivatalos információk alapján, megerősítés nélkül írják. Megemlítették viszont, hogy 2010 és 2014 között BAG vállalkozása üzemeltette az orbanviktor.hu oldalt, vagyis a miniszterelnök honlapját. Könyvkiadásban is érdekelt, ő a Reakció Kiadó Kft. tulajdonosa, így többek között a Máglyatűz című geopolitikai thriller kiadója.

Balogh Ákos Gergely 2016 őszéig vezette a Mandinert.

Dull Szabolcsot, az Index tavaly decemberben kinevezett főszerkesztőjét 2020. július 22-én bocsátotta el Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke. Ezt követően az Index szinte teljes, mintegy 90 fős stábja felmondott. Többen jelenleg még a felmondási idejüket töltik, de napokon belül már ténylegesen is távoznak. Sorra szivárognak az érkező indexesek nevei a Media1-en.

Az Index tulajdonosa tovább akarja üzemeltetni a lapot, eközben Kárpáti Márton, az Index egyik volt főszerkesztő-helyettese új médiumot tervez, már júliusban új céget is alapított ehhez Van másik Kft. néven. Több távozó indexes azonban külön folytatja, a legismertebb távozó indexes oknyomozó újságírók egyike, Dezső András például a HVG-hez megy.

Az Index.hu körüli helyzet a Media1 legutóbbi műsorában is téma volt. A beszélgetés, melynek Uj Péter, a 444 főszerkesztője, Pásztor András, az Mfor ügyvezetője és Baka F. Zoltán, az Mfor-Privátbankár lapcsoport főszerkesztője is részese volt, ITT hallgatható vissza. Néhány hete Bodolai László, az Index elnökét rendhagyó, 90 perces interjúban kérdezte a Media1 műsora, ami ITT hallgatható vissza. Dull Szabolcs menesztett főszerkesztőtől is többször kértünk interjút, de egyelőre nem vállalkozott rá, azt mondta, nincs most mondanivalója a témáról. Hogy más lapoknak miket nyilatkozott, arról itt írtunk.

Épp tegnap számoltunk be arról, hogy az EBESZ-hez fordult a Párbeszéd a magyarországi médiahelyzet miatt. Az EBESZ-hez írott levelükben azt írták, hogy 10 éve háború folyik a médiaszabadság ellen Magyarországon.

Érdemes követni a Media1 Facebook-oldalát, ahol napi hírlevelünkre is feliratkozhat. RSS-hírfolyamunk itt található. Ha hozzájárulna a Media1 működési költségeihez, ezt ITT tudja megtenni a legegyszerűbben.

Frissítés 11:42

Mostanra a Media1 megtudta azt is, hogy ki lesz az Index.hu Zrt. hírigazgatója – erről különálló hírünkben olvashat.

Borító: Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, az Index leendő egyik főszerkesztő-helyettese
Szóljon hozzá!