fbpx
Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, az Index leendő főszerkesztő-helyettese

Megerősítette Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, hogy az Index egyik főszerkesztő-helyettese lesz

A Mandiner egykori főszerkesztőjéről, a Corvinus volt kommunikációs igazgatójáról napok óta pletykálták forrásaink, hogy a Corvinuson toborzott a laphoz munkatársakat az Indexhez, és főszerkesztő-helyettesként merült fel a neve. A Media1-nek szombat reggel elismerte, hogy a laphoz igazol, de a toborzásról nem tud.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Indexnek négy főszerkesztő-helyettese lesz Szombathy Pál főszerkesztő mellett. Az egyik főszerkesztő-helyettes Kitzinger Szonja lesz, akihez a magazinos témák tartoznak majd. Megírtuk azt is, hogy egykori népszabadságos újságíró és egy ex-mandineres/hvg-s/nlc-s munkatárs, illetve az erős LMP-s kötődésekkel is bíró Jövőtv alapítója is az Indexnél lesz újságíró, de lesz volt inforádiós és egykori Magyar Narancsos is a stábban.

A minap már több forrásból hallottuk, hogy Balogh Ákos Gerely, a korábban a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezetének) lapjaként indult Utolsó figyelmeztetés (Ufi), majd az abból kinőtt Reakció, illetve a Mandiner korábbi főszerkesztőjének neve is felmerült főszerkesztő-helyettesként, sőt azt is hallottuk, hogy a Corvinuson keresett maga alá munkatársakat. Még tegnap este felhívtuk, de egyéb elfoglaltságaira hivatkozva hivatkozva ma reggel hívott vissza bennünket telefonon, ekkor viszont megerősítette, hogy ő lesz az Index egyik főszerkesztő-helyettese.

Azt mondta, arról, hogy pontosan mely területek tartoznak majd hozzá, csak később ad majd tájékoztatást, ha már munkába állt.

Egyébként egykori lapja, a Mandiner is épp most írja, hogy Balogh Ákos Gergely, egykori alapító-főszerkesztőjük lesz az Index 2-es számú főszerkesztő-helyettese, de ők ezt még nem hivatalos információk alapján, megerősítés nélkül írják. Megemlítették viszont, hogy 2010 és 2014 között BAG vállalkozása üzemeltette az orbanviktor.hu oldalt, vagyis a miniszterelnök honlapját. Könyvkiadásban is érdekelt, ő a Reakció Kiadó Kft. tulajdonosa, így többek között a Máglyatűz című geopolitikai thriller kiadója.

Balogh Ákos Gergely 2016 őszéig vezette a Mandinert.

Dull Szabolcsot, az Index tavaly decemberben kinevezett főszerkesztőjét 2020. július 22-én bocsátotta el Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke. Ezt követően az Index szinte teljes, mintegy 90 fős stábja felmondott. Többen jelenleg még a felmondási idejüket töltik, de napokon belül már ténylegesen is távoznak. Sorra szivárognak az érkező indexesek nevei a Media1-en.

Az Index tulajdonosa tovább akarja üzemeltetni a lapot, eközben Kárpáti Márton, az Index egyik volt főszerkesztő-helyettese új médiumot tervez, már júliusban új céget is alapított ehhez Van másik Kft. néven. Több távozó indexes azonban külön folytatja, a legismertebb távozó indexes oknyomozó újságírók egyike, Dezső András például a HVG-hez megy.

Az Index.hu körüli helyzet a Media1 legutóbbi műsorában is téma volt. A beszélgetés, melynek Uj Péter, a 444 főszerkesztője, Pásztor András, az Mfor ügyvezetője és Baka F. Zoltán, az Mfor-Privátbankár lapcsoport főszerkesztője is részese volt, ITT hallgatható vissza. Néhány hete Bodolai László, az Index elnökét rendhagyó, 90 perces interjúban kérdezte a Media1 műsora, ami ITT hallgatható vissza. Dull Szabolcs menesztett főszerkesztőtől is többször kértünk interjút, de egyelőre nem vállalkozott rá, azt mondta, nincs most mondanivalója a témáról. Hogy más lapoknak miket nyilatkozott, arról itt írtunk.

Épp tegnap számoltunk be arról, hogy az EBESZ-hez fordult a Párbeszéd a magyarországi médiahelyzet miatt. Az EBESZ-hez írott levelükben azt írták, hogy 10 éve háború folyik a médiaszabadság ellen Magyarországon.

Érdemes követni a Media1 Facebook-oldalát, ahol napi hírlevelünkre is feliratkozhat. RSS-hírfolyamunk itt található. Ha hozzájárulna a Media1 működési költségeihez, ezt ITT tudja megtenni a legegyszerűbben.

Frissítés 11:42

Mostanra a Media1 megtudta azt is, hogy ki lesz az Index.hu Zrt. hírigazgatója – erről különálló hírünkben olvashat.

Borító: Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, az Index leendő egyik főszerkesztő-helyettese
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások