fbpx
Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, az Index leendő főszerkesztő-helyettese

Elbocsátották Balogh Ákos Gergelyt, az Index egyik főszerkesztő-helyettesét

A neve már el is tűnt a lap impresszumából.

Eltűnt csütörtök estére az Index impresszumából Balogh Ákos Gergely, a lap egyik főszerkesztő-helyettesének neve. Az Azonnali.hu azt írja, nem technikai oka van a név eltűnésének, hanem az, hogy Baloghot elbocsátották a laptól.

Balogh az indexes főszerkesztő-helyettesi megbízatása megszűnését megerősítette az Azonnalinak, de nem kívánt nyilatkozni a körülményekről, okairól.

A Media1 úgy tudja, Balogh Ákos Gergelynek épp a napokban járt volna le a próbaideje az Indexnél, így elbocsátását indokolni hivatalosan nem kellett.

Balogh Ákos Gergely augusztus 22-én erősítette meg, hogy ő lesz az Index egyik főszerkesztő-helyettese a tömeges távozások után. Többen bírálták a kinevezésekor, mivel korábban az ő cége üzemeltette az orbanviktor.hu internetes oldalt, de Sztankóczy András stratégiai igazgató a Media1 műsorában azt mondta ezzel kapcsolatban szeptemberben, Balogh cége az SZDSZ ifjúsági szervezetéhez tartozó honlapnak is üzemeltetője volt.

Balogh évekkel korábban a Mandiner főszerkesztője volt.

Balogh Ákos Gergely egy vele készült podcast interjúban nem sokkal az Indexhez történő kinevezése után arról beszélt, nem korrekt a tömegesen távozó indexesek helyére érkező új indexeseket hullarablóként emlegetni, egyúttal védelmébe vette Vaszily Miklóst, az Index hirdetési felületeit értékesítő és az Indexszel szoros kapcsolatban működő Indamedia 50 százalékos tulajdonosát.

Az Azonnali most azt is írta, hogy Balogh csak részmunkaidőben volt az Index munkatársa.

Update 15:29

A Media1 utolérte Szombathy Pál főszerkesztő-vezérigazgatót, aki kérdésünkre elmondta, miért alakult így. Arról beszélt, hogy „az elmúlt három hónapban kiderült, nem egyformán gondolkodunk az Indexről és az Index-főszerkesztő-helyettesek szerepéről. Tárgyalunk vele ugyanakkor további lazább együttműködési formákról.”

További hírek találhatók a Media1-en! Iratkozzon fel napi hírlevelünkre, RSS-csatornánkra és Facebook-oldalunkra, hogy soha ne maradjon le a híreinkről.

Borító: Balogh Ákos Gergely, a Mandiner korábbi főszerkesztője, az Index elbocsátott főszerkesztő-helyettese
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások