fbpx
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kommentje az Index.hu Facebook-posztja alatt.

Elhatárolódik az Indextől az Országos Meteorológiai Szolgálat

A portál Facebook-posztja alatt, kommentben fejtették ki véleményüket.

„Jönnek a mínuszok, a héten már havazhat is” – ezzel a címmel jelent meg az Index.hu egyik, a közelgő időjárással foglalkozó híre, amelyet Facebook-oldalukon is megosztottak.

„Számtalanszor írtunk már a tisztelt szerkesztőségnek, hogy ez egyáltalán nem jó dolog, amit művelnek” – kezdődik az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) reagálása, amelyet a poszt alatt, kommentben tettek közzé. Mint fogalmaznak, „minden nap van legalább egy olyan meteor cikk, ami jócskán átlépi a szerzői jogainkat”, melyből ki is emelték a vonatkozórészt:

„A Felhasználó kötelezi magát arra, hogy az OMSZ-tól átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetbe beilleszthető módon dolgozza fel és adja közre”.

Ezt követően elhatárolódtak az ilyen jellegű címadásoktól is:

„Sajnos tehetetlenek vagyunk, arra buzdítunk mindenkit, hogy tájékozódjon hiteles forrásból, és mindig keresse vissza az eredeti forrást. Természetesen teljes mértékben elhatárolódunk ezektől a címektől”.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kommentje az Index.hu posztja alatt.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kommentje az Index.hu posztja alatt. Forrás: Facebook

Kerestük az Országos Meteorológiai Szolgálatot, hogy korábban milyen témában írtak az Index szerkesztőségének.Egy külön írásban részletesen is foglalkozunk a válaszukkal, ami elérhető itt. Az Indexnél nem kívántak reagálni megkeresésünkre.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Az Országos Meteorológiai Szolgálat kommentje az Index.hu Facebook-posztja alatt. Forrás: Index.hu / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások