fbpx
Vas Népe - a vas megyei hírlap

Pert nyert Jakab Péter Orbán Viktor szavai miatt a Vas Népe nevű kormányközeli megyei napilap ellen

Helyreigazításra kötelezte a bíróság a kesmás Vas Népét, amiért Orbán Viktort idézve valótlanságot állított a lap a Jobbik pártelnökéről.

A Vas Népe Orbán Viktor miniszterelnökre hivatkozva azt állította, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnökének fizetése 6 millió forint – ez azonban, ahogy már más perekből is kiderült, nem felel meg a valóságnak.

„Jakab Péter egy olyan komédiás, aki hétről hétre bohócot csinál magából. Ez havi hatmillió forintba kerül a választópolgároknak, hiszen fizetést, autót és sofőrt is kap mindezért a Parlamentben nyújtott produkcióért – közölte az Országgyűlésben hétfőn Orbán Viktor” – ezt a híresztelést közölte le a Vas megyei hírlap Orbán Viktor szavai alapján.

A valótlannak bizonyuló írás egyébként azóta is elérhető a Vaol.hu oldalon, a Vas Népe online változatán „A választókkal fizetteti meg a baloldal a parlamenti bohóckodást”.

A lap ellen most pert nyert Jakab azt írja a közösségi oldalán, hogy

„A Vas Népe című Mészáros-lap firkászai meg azonnal elkezdték terjeszteni, hogy megfeleljenek a sajtószabadságról papoló miniszterelnöknek.
Márpedig Orbán szerint a sajtószabadság azt jelenti, politikai utasításra szabad hazudni. A bíróság szerint meg nem. Pereltem, így a Vas Népe kénytelen volt elismerni, hogy hazudtak. És így Orbán is.”

(A Vas Népe hivatalosan nem Mészáros-lap, hanem a kormányközeli KESMA hálózaté, de az alapítvány alapítói jogaival rendelkező Media Fundamentum Nonprofit Zrt. Mészáros Lőrinc ügyvédjéhez került tavaly, emellett ismert az is, hogy a KESMA lapjai feletti jogokkal rendelkező Mediaworks korábban Mészáros Lőrinc tulajdonában állt, mielőtt felajánlotta a vállalatot alapítványnak – vélhetően ezekre utalhat Jakab Péter a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.)

A Media1-en július elején már írtunk arról, hogy Jakab Péter a szintén a KESMA-hoz tartozó Fejér Megyei Hírlappal szemben is pert nyert, mert a lap hasonló valótlanságot állított a fizetéséről. Májusban pedig a TV2 Tények című műsorát kötelezte a bíróság helyreigazításra, mert hazugságot állítottak a politikusról – erről itt írtunk.

További hírek

Feliratkozás a Media1 hírlevelére

Borítókép: A Vas Népe egy hirdetésben
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások