fbpx
dr. Czeglédy Csaba a DigiSport műsorában

Czeglédy Csaba újra pert nyert a Mediaworks ellen

A bíróság megállapította, hogy a kormánypárti médiaholding lapja valótlanul állította, hogy Czeglédy pártokat pénzelt.

A DK-s ügyvéd sorra nyeri az utóbbi hónapokban a médiapereket, amelyeket különböző valótlan tényállítások miatt indított kormánypárti lapok ellen. Ezúttal a Facebookon tette közzé, hogy a Mediaworks lapjai azt állították, hogy ő pénzeli a Jobbikot. Az eljáró bíróságok által jogerősen megállapított tényállás szerint azonban nem igaz, hogy pártokat finanszírozott.

A mostani per jelentősége, hogy az alperes indítványozta a büntetőügy iratainak beszerzését is, hogy bizonyítani tudja igazát.

„Az alperes a fenti valóság bizonyítási kötelezettségének a perben nem tudott eleget tenni. A bíróság beszerezte az alperes által indítványozott Csongrád Megyei Főügyészség (…) számú ügyben lefolytatott gyanúsítási kihallgatási jegyzőkönyveket, és a jegyzőkönyvek az alperesi állítások valóságtartalmára vonatkozóan adatot egyáltalán nem tartalmaztak.”

– idézi Czeglédy a bíróságot.

Az ügyvéd a Fővárosi Ítélőtábla ítéletét is csatolta a posztban, melyben megállapítják, hogy nem merült fel tény a pénzátadásra vonatkozóan.

„A felperes és társai ellen folyamatban volt büntetőeljárás során nem merült fel tényadat arra, hogy a felperes akár Rig Lajosnak, akár az ő érdekén más személynek, akár a Jobbiknak, akár más pártnak pénzt adott volna, továbbá a vele szembeni vádirat sem tartalmaz erre vonatkozó adatot.”

Az ügyvéd szerint az ügy lezárása előtt egy nappal ifj. Lomnici Zoltán a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy „A büntetőperben még arra is fény derülhet, hogy a hatmilliárd forint a DK alapításához kellett.” Czeglédy szerint az el sem tüntetett pénzekből nyilván nem lehetett adni senkinek sem, így pártoknak, politikusoknak sem.

A DK-s ügyvédről néhány hete azt írtuk, hogy pert nyert az Origóval szemben, egy kicsit korábban pedig a TV2 hírműsora ellen is, mert mindkettő hazugságot állított róla.

Borítókép: dr. Czeglédy Csaba a DigiSport műsorában / Fotó: DigiSport adáskép Youtube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások