fbpx
A Bors című bulvárnapilap utcai hirdetése

Beismerte a Bors című kormánypárti lap: becsapta az olvasóit Dobrev Klárával és Czeglédy Csabával kapcsolatban

A Bors által lejáratni próbált Czeglédy szerint a lap a helyreigazítás közzétételével meg akarta úszni, hogy perbe fogják a valójában fikción alapuló cikk után.

Helyreigazította a Bors a minap a „Czeglédy fertőzte meg Gyurcsánynét, vagy becsapta a bíróságot?” című, még márciusban megjelent írását, amelyben azzal vádolta meg a kormánypárti KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) / Mediaworks alá tartozó bulvárnapilap Czeglédy Csaba DK-s politikust, hogy azért nem jelent meg egy bírósági tárgyaláson, mert vagy átverte a bíróságot, és valójában nem volt koronavírus-fertőzött, vagy vírusos volt, de akkor ő fertőzte meg a lap által csak „Gyurcsányné” néven emlegetett Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnökének feleségét.

A bulvárlap cikke gyakorlatilag bűncselekmény elkövetésével vádolta meg az ellenzéki politikust,, illetve olyan emberként láttatta, aki megfertőződött, és aki ahelyett otthon lenne, másokat fertőz tovább.

A Bors a minapi helyreigazításban ugyanakkor elismerte, hogy Czeglédy valójában nem csapta be a bíróságot, hanem egyszerűen a bíróság nem idézte őt a tárgyalásra, tehát nem kellett megjelennie. A Bors ezekkel a szavakkal ismerte be, hogy hazudott:

„valótlanul állítottuk, hogy dr. Czeglédy Csaba megbetegedett, és a koronavírusra hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt. Továbbá azt a való tényt, hogy dr. Czeglédy Csaba nem jelent meg a bírósági tárgyaláson, azon való tény elhallgatásával, hogy a bíróság nem idézte tárgyalásra dr. Czeglédy Csabát, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy dr. Czeglédy Csaba becsapta a bíróságot annak érdekében, hogy ne kelljen megjelennie. Valamint azt a való tényt, hogy dr. Czeglédy Csaba találkozott Dobrev Klárával, és azon való tényt, hogy Dobrev Klára ezt követően bejelentette, hogy elkapta a koronavírust, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy dr. Czeglédy Csaba fertőzte meg Dobrev Klárát.”

A Bors által közölt, Czeglédy Csabát és Dobrev Klárát érintő helyreigazítás
A Bors által közölt, Czeglédy Csabát és Dobrev Klárát érintő helyreigazítás

Czeglédy Csaba a Facebookon azt írta, szerinte azért döntött a helyreigazítás mellett a Bors, hogy így mentse a menthetőt, azaz azért közölték a helyreigazítást, hogy ne veszítsenek újabb pert.

A DK politikusa hozzátette:

„örülni nem tudok, mert inkább ne hazudtak volna rólam napokon keresztül.”

Czeglédy zsinórban nyeri a különféle pereket a róla folyamatosan megjelenő lejárató cikkek kapcsán különféle kormánypárti médiumokkal szemben.

Tegnap írtuk meg azt is, hogy a Fővárosi Ítélőtáblán jogerősen pert nyert Czeglédy a TV2-vel szemben, ahol a perköltség viselése mellett egymillió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezték az állami reklámokkal teletömött, Mészáros Lőrinc-közeli tévécsatorna Tények című műsorát. A TV2 Tények ugyanis valótlan azt állította, hogy Czeglédyt elítélték egy 6 milliárdos költségvetési csalásért, holott ez nem igaz. A tévécsatorna azzal próbált védekezni, hogy ez nem lényegi tévedés, de a bíróság ezzel nem értett egyet sem első, sem másodfokon.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A Bors című lapot hirdetik egy közterületi hirdetésen. Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások