fbpx
Tv2

A TV2 és új tulajdonosa milliárdokkal tartozik Mészáros Lőrincék bankjainak

23 milliárd forint összegű hitelre derült fény.

Összesen 23 milliárd forint hitel jelent meg a TV2 Média Csoport és műsorgyártója, az IKO Holding céges papírjai között – vette észre a hvg360. Mint arról hetekkel ezelőtt a Media1 már beszámolt Vaszily Miklós, a TV2 elnökének szavai alapján, az IKO még novemberben a TV2 Média Csoport 24,2 százalékos tulajdonosává vált.

A hiteleket az MKB és a Takarékbank nyújtotta. Előbbi bankban Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelőből lett dollármilliárdosnak 48 százaléknyi tulajdonrésze van egy ideje, míg utóbbinál Vida József az elnök, aki egyébként Mészáros bizalmi embere, és akivel több szálon üzleti kapcsolatban is áll Mészáros.

Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban
Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban. Fotó: Youtube

A hitelező azért érdekes, mert a TV2 végső, tényleges tulajdonosai között találjuk Vida Józsefet, a Takarékbank elnökét, Mészáros Lőrinc bizalmasát, valamint egy Mészároshoz köthető tőkelapot, valamint egy Nagy Szilvia nevű nőt. A leírtakból az tűnik ki, hogy a szereplők a saját bankjaikon keresztül adtak hitelt a saját cégeiknek.

Vida József, a Takarékbank vezetője az Inforádió Aréna című műsorában
Vida József, a Takarékbank vezetője az Inforádió Aréna című műsorában

A 23 milliárdos hitel úgy oszlik meg a hvg360 szerint, hogy a TV2 8,5 milliárd forint hitelt kapott, az IKO pedig 14,5 milliárd forintot.

Az IKO-nak és a TV2-nek tavaly összesen volt 3 milliárd forint nyeresége, ami a töredéke a felvett hitelnek. A HVG próbált kérdéseket feltenni a hitellel kapcsolatban, de nem érkezett válasz.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások