fbpx
Kolosi Péter az RTL Híradó stúdiójában

Kolosi Péter elárulta, mikor érkezik az Apatigris és a Mellékhatás új évada, lesz-e folytatás a Keresztanyuból és az Álarcos énekesből

Az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese több más bejelentést is tett a csatorna műsorkínálatával kapcsolatban, így például az is kiderült, hogy Friderikusz Sándor időutazós műsorát nem az első évad szerinti időpontban fogják folytatni a hamarosan induló új évadban.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Kolosi Péter a SorozatWikinek adott hosszú évértékelő interjújából kiderült, hogy az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese az Álarcos énekes című műsort tartja a tavalyi év egyik legkellemesebb emlékének, mivel kedvező nézettségeket tudott elérni az ekkor bemutatott első két évad. Most még ugyan nem, de valamikor később folytatni fogják a jelmezes showt.

Az interjúban a maszkos műsorok kapcsán Kolosi újra beszólt a TV2-nek, mondván az ő fantáziájuk odáig terjed, hogy mindig ugyanolyat próbálnak csinálni, mint amit az RTL megvett. Kolosi azt állította az oldalnak, hogy hiába hajtogatta azt a TV2 tavaly, hogy a Nicsak, ki vagyok? egy nemzetközi formátumra épült, mivel állítólag a formátumtulajdonos Kolosinak elárulta, hogy ez nem az a műsor volt, amit a TV2 megvett. Kolosi megjegyezte:

„Ők egyszerűen az Álarcos énekest akarták lemásolni, bárhogy is sikerült…”

Álarcos énekes
Álarcos énekes

Mellékhatás: csak jövőre jön a második évad

Szóba került az interjúban a Mellékhatás című tavaly bemutatkozott sorozat is, amiről Kolosi azt mondta, az, hogy megrendelték belőle új évadot, azt jelentette, hogy sikeres volt. Sajnálattal beszélt viszont arról, hogy majd csak később, várhatóan 2022-ben tudják műsorra tűzni a folytatását. Ennek szavai szerint a járványhelyzet az oka.

A Mellékhatás egyik epizódjának részlete
A Mellékhatás egyik korábbi epizódjának részlete

Bejött a tavalyi programkínálat évközbeni átalakítása

Kolosi elismerte, hogy tavaly nyáron egy időre elvesztették a piacvezető pozíciójukat, de megismételte, amit már korábban az Indexnek is mondott, hogy ez a vírus miatti tudatos áttervezés következménye volt, hiszen a drágább műsoraikat tavaly tavasszal leállították, mert a koronavírus kapcsán látszott, hogy hirtelen egy időre leállt a hirdetői piac. Logikus volt, hogy inkább később adják le ezeket a tartalmakat, emellett bizonyos műsoroknál forgatási leállások is voltak a vírushelyzet kapcsán.

Kolosi szerint, ha nem terveznek előre és nem állítják le egyes műsoraikat tavasszal, előfordulhatott volna, hogy az ősszel, amikor elkezdenek visszatérni a reklámozók, épp kifogynak a népszerű tartalmakból. Ez volt az oka a Konyhafőnök tavaly őszre halasztásának is. Mindez jó döntésnek bizonyult, mivel augusztus hirdetések szempontjából fontosabb hónap lett, mint az egyébként más években erősnek számító április és május, de így a Konyhafőnökkel el tudták kezdeni rekordkorán, már a nyár utolsó hónapjában a szezont.

Kolosi Péter az RTL Klub nézettségét mutatja
Kolosi Péter az RTL Klub nézettségét mutatja a Big Picture konferencián

Február végén érkezik az Apatigris 2. évada

Lehetőséget adott a váratlan helyzet a kísérletezésre, a Tanár 3. évadának és az Apatigris első évadának digitális bemutatására. Próbáltak előnyt kovácsolni a helyzetből, így ki tudták próbálni, hogy ha a nézők az RTL Klubon már látnak egy-egy részt, akkor az milyen érdeklődést vált ki a sorozatok megtekintésére az RTL Most+ felületén.

Kolosi újdonságként mondta el, hogy az Apatigris 2. évadát február 28-án, vasárnap este mutatja be a csatorna. (Update: azóta egy sajtóközleményből az is kiderült, hogy az RTL Most+ felületen már egy héttel előbb is láthatók lesznek az új részek, köztük az új évad premier része, és hogy Ónodi Eszter színművész is csatlakozik a színészgárdába.)

Az Apatigris új, 2. évadának utcai plakátja Budapesten
Az Apatigris új, 2. évadának utcai plakátja Budapesten. Fotó: Media1 / Ladányi András

A Bűnös lelkek nem, a Cápák között viszont nagyon bejött

Kolosi a SorozatWikinek adott interjújában az is szerepel, bebizonyosodott, hogy a Cápák között nagyon sikeres formátum. Nem véletlenül folytatják hamarosan.

Az RTL Klub Cápák között című realityjének idei Cápái
Az RTL Klub Cápák között című realityjének idei Cápái
Fotó: RTL Magyarország / Bielik István

A Bűnös lelkek című bűnügyi műsorokról viszont az derült ki, hogy bár értékes tartalom volt, nem annyira lett sikeres, nem való abba a sávba az RTL Klubon, ahol látható volt. Azt is mondta Kolosi, rá kellett jönni, hogy a nézők a külföldi hasonló műsorokat kriminek tekintik, a belföldinél viszont azt a kemény és szomorú valóságnak, talán ezért sem lett annyira sikeres.

A mi kis falunk kapcsán azt mondta Kolosi, hogy ugyan kicsit kevesebben nézték az ősszel bemutatott részeket, de így fenomenálisan teljesített, pláne ahhoz képest, milyen erős ellenfelet kapott.

A mi kis falunk 5. évad
A mi kis falunk 5. évad, Fotó: RTL Klub

A Drága örökösök befejezése kapcsán Kolosi azt mondta, dramaturgilag jó döntés volt, hiszen kiderült az örökség sorsa a 4. évad végére, és ez így volt eredetileg is tervezve. Most a csúcson hagyták abba, jó, hogy nem húzták tovább.

Az RTL Klub Drága örökösök c. sorozatának 4. évadából
Az RTL Klub Drága örökösök c. sorozatának 4. évadából

Friderikusz új időpontban tér vissza

Szóba került az interjúban Friderikusz Sándor Életünk története – sztárpárok találkozása című műsora is, ami november elején debütált, azonban többnyire meglehetősen rossz nézettséget hozott. Kolosi azt mondta,

„nagyon szeretjük ezt a műsort és úgy láttuk, hogy jó visszhangja is volt. Ahhoz, hogy kevésbé volt nézett, jelentősen hozzájárulhatott, hogy egy nagyon erős ellenféllel, a TV2 legnézettebb őszi műsorával ment szemben. Az Életünk története valójában nem egy kora esti tartalom, ezért sem tudta megközelíteni a két vasárnapi showműsor számait.”

Ezután Kolosi megerősítette, amiről a Media1 korábban már beszámolt, hogy az Életünk története idén tavasszal visszatér értékes beszélgetésekkel és a megöregített vendégekkel. Azt is mondta, hogy teljesen új sugárzási időpontban érkezik majd az RTL Klubra az időutazós műsor.

Friderikusz Sándor Életünk története című műsorának vasárnapi adása
Friderikusz Sándor Életünk története című műsorának egy korábbi adása, Gáspár Győző és párja öregítésekor
Fotó: RTL

Folytatódik a Konyhafőnök, sikeres a Való Világ tizedik évada is

Kolosi elmondta, hogy idén is lesz Konyhafőnök, ahová civilek jelentkezését várják.

Michelin-csillagos séfek, Rácz Jenő, Sárközi Ákos, Fördős Zé, A Konyhafőnök VIP zsűrije
Michelin-csillagos séfek, Rácz Jenő, Sárközi Ákos, Fördős Zé, A Konyhafőnök zsűrije

Szóba került a beszélgetésen a Való Világ 10 is, mely az RTLII csatornaátlagát nézettségi mutatók alapján felhúzza. Kolosi az eredmények alapján azt mondta, látszik, hogy az RTLII-n ez továbbra is egy érdekes tartalom. Ráadásul szerinte olyan társadalmi viták és helyzetek bemutatására is alkalmas, melyek sokak magánéletében megtörténnek: ilyen például a verbális erőszak, amelyről a műsor által esik szó a közéletben. Kolosi azt mondta, meggyőződése, hogy a néző észleli a negatív mintákat, és látszott a szavazás során is, ahol a nézők „megbüntették” azt, aki verbális erőszakot alkalmazott a villában. Maga a műsor és a műsorvezető pedig egyértelműen, elítélően mutatja be ezt, és ezekről a problémákról beszélnek a Fókuszban és a Reggeliben is, sőt online műsort is készítettek ezekről.

„Mindenki úgy gondol a ValóVilágra mint egy trash műsorra, miközben a VV nem csak egy trash reality” – említette Kolosi Péter.

Máris rendeltek folytatást a Keresztanyuból

A vezérigazgató programigazgató-helyettes azt mondta, összességében az RTL sikeres évet zárt, az eredményekre akkor is büszkék lehetnének, ha nem lett volna a vírus, de így főleg. Maradtak piacvezetők, és új tartalmakat is sikerült bemutatni, a kihívásokban bővelkedő 2020-as év kihívásait pedig sikerült legyőzni.

Az interjúban Kolosi elismerte, hogy idén januárban a TV2 nyerte a legtöbb hétköznapot, de azt mondta, nincs ebben csoda, hiszen a Keresztanyu 21 óra után nem sokkal véget ér az RTL-en, míg a TV2 sikeres műsora, az Exatlon Hungary jóval tovább, legalább 23 óráig eltart, vagyis számottevően hosszabb. Ennek ellenére a Keresztanyu jól teljesít, a saját sávjában a legnézettebb műsor. A nézettséggel kapcsolatos helyzetet tehát az Exatlon hossza okozza, de az RTL-nél az a stratégia, hogy ne egyetlen tartalom határozza meg a főműsoridőt, hanem több fajta nézőit próbál kielégíteni, ezért változatosabb – hangoztatta a vezérigazgató-helyettes, aki azt is mondta, hogy a TV2 azért állt ilyen jól januárban, mert az RTL-nek este 9 után nincsen saját gyártású műsora, viszont a New Amsterdam ahhoz képest, hogy egy vásárolt tartalom, szépen helytáll.

Kolosi azt mondta, a Keresztanyu várakozásainak megfelelően teljesít, így ősszel lesz folytatása is, azaz megrendelték a 2. évadot is belőle.

Az RTL Klub Keresztanyu című sorozata
Az RTL Klub Keresztanyu című sorozata

Azt is mondta Kolosi, hogy az Egy csodálatos asszony, az Elif és Az én kis családom című török sorozatok folytatását egyelőre nem tervezik, mivel nem voltak igazán sikeresek.

A tavaly elmaradt X-Faktor és Survivor kapcsán azt mondta, még nem biztos, hogy képernyőre tudnak kerülni, nincs 100 százalékos ígéret rá, de nagyon jó eséllyel igen, ezért is nyitották meg a jelentkezéseket a műsorokba.

A programigazgató azt is mondta, hogy folytatni fogják a hazai sorozatok gyártását és a következő években minden eddiginél több magyar sorozat lesz látható.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n! Iratkozzon fel hírlevelünkre, Facebook-oldalunkra és RSS-csatornánkra!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!