fbpx
Friderikusz Sándor, az Életünk története díszletei között

Kikapott Friderikusz Sándor új RTL-es műsora a TV2-től

A Media1 által megszerzett hivatalos nézettségi adatok alapján a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban, de teljes lakosságban és 18-59-ben is kikapott a most bemutatkozó Életünk története - Sztárpárok utazása a TV2-n vele szemben sugárzott Sztárban sztár című showtól.

Sikeresnek bizonyult a TV2 stratégiája, hogy egy műsorváltozással jócskán meghosszabbította a Sztárban sztár című műsorát, mely már 19 óra előtt elkezdődött és közel 23 óráig tartott. A „maratoni hosszú” műsor ugyanis jóval nézettebbnek bizonyult, mint a vele szemben nem sokkal 21 óra után kezdődő, Friderikusz Sándor a Story of My Life nevű külföldi licenc alapján elindított „öregítős” maszkos beszélgetős műsora, az Életünk története – sztárpárok jövőutazása, melynek vasárnap este volt a premier adása az RTL Klubon.

A birtokunkba került Nielsen Közönségmérés adatok alapján a teljes lakosságban (4+), a kereskedelmi szempontok miatt kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban és a TV2 által előszeretettel kommunikált 18-59-es korcsoportban is kevesebb nézőt vonzott Friderikusz műsora és a Schobert Norbert – Rubint Réka házaspár az RTL Klubon, mint a TV2 Sztárban sztár című műsora.

Az Életünk története a premieradás kezdete után, 21:20 körül a 18-49-es korcsoportban 4,8 AMR%-t ért el, míg a TV2 műsora ekkor 7,2  AMR%-rel futott, és később sem érkeztek meg további nézők, hogy láthassák, hogyan öregedik meg maszkmesterek segítségével először 20, majd 40 évet Rubint Réka és Schobert Norbert: a műsor nézettsége folyamatosan esett, és bár a TV2 showjának nézőszáma is olvadozott, nem akkorát, mint az időutazós műsoré az RTL-en.

Schobert Norbert és Rubint Réka az RTL Klub Életünk története című műsorban, Friderikusz Sándor vendégeként
Schobert Norbert és Rubint Réka az RTL Klub Életünk története című műsorban, Friderikusz Sándor vendégeként.
Fotó: RTL Magyarország/Bielik István

Friderikusz a következő hetekben újabb sztárpárokat indít időutazásra. Legközelebb Nagy Ervin és párja, Borbély Alexandra néz szembe az öregedéssel a tévékamerák előtt.

Közleményben tudatta az RTL Magyarország, hogy október hónapban ismét az RTL Klub és az RTL Magyarország csatornaportfóliója volt a legnézettebb a 18-49 éves korcsoportban, főműsoridőben és teljes napos adatokat nézve egyaránt. A múlt hét legnézettebb tévéműsora lett a hétvégén az Álarcos énekes című showműsor.

A TV2 is közleményt adott ki, melyben a Dancing with the Stars és a Sztárban Sztár sikeréről ír. Azt írják, ennek köszönhetően a TV2 nagy fölénnyel, ismét megnyerte a hétvégi nézettségi versenyt. A TV2 mind teljes napi átlagban, mind főműsoridőben az első helyen végzett. A hétvége kiemelkedő eredményeivel a TV2 heti átlagban is a legnézettebb csatorna volt mindhárom kiemelt célcsoportban (A18-59, A18-49, A4+).

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások