fbpx
RTL Klub adásszünet

Elmarad a Survivor és megváltozik az RTL Magyarország műsorrendje a koronavírus-világjárvány miatt

A változások több műsort is érintenek, műsorok maradnak el, kerülnek új időpontra, egyelőre leáll a Barátok közt forgatása. Megszigorították a biztonsági intézkedéseket is a Híradó és a Fókusz adásbiztonsága érdekében.

Az RTL Magyarország mai, hétfő esti közleményében legelőször is köszönet mondott a munkavállalóinak, a gyártó cégeknek és azon dolgozóinak, akik a műsor- és hírszolgáltatás és a szórakoztatás folyamatos biztosításában részt vesznek, majd bejelentette, hogy a munkavállalóinak egészségének védelme érdekében, az aktuális egészségügyi helyzet és az események tükrében az RTL Magyarország, illetve a műsorokat gyártó cégek az RTL Magyarországgal egyeztetve, a további intézkedéseket hozták meg, amelyek változást jelentenek az eddigi munkamenetben.

Amely területeken, produkciókban lehetséges, a munkavállalók távmunkában folytatják a munkát az egészségügyi kockázat csökkentése érdekében.

Lekettőzött stáb a Híradónál és a Fókusznál

Az RTL Magyarország számára kiemelt fontosságú a hiteles és széleskörű hírszolgáltatás. Annak érdekében, hogy a kialakult helyzetben a Hírigazgatóság működése hatékony, folyamatos legyen és napi szinten tájékoztatni tudják a nézőket, a Híradó és a Fókusz lekettőzött stábbal dolgozik, hogy egy esetleges fertőzés esetén a másik stáb tudjon dolgozni.

RTL Híradó
RTL Híradó fotó: RTL sajtószoba (archív)

Szünetel a Házon kívül, a XXI. Század és a Fókusz Portré

A Hírigazgatóság összes munkatársa ezen munkálatokban vesz részt, így a Házon kívül, a XXI. század és a Fókusz Portré című műsor március 23-i héttől határozatlan időre szünetel.

Leáll egy időre a Drága örökösök 4 forgatása, de a most futó évadot a koronavírus nem érinti

A Drága örökösök 3., aktuálisan képernyőn lévő évadát nem érintik a változások. A jelenleg gyártásban lévő (egyébként is őszi sugárzásra tervezett) 4. évad forgatási munkálatai két hétig szünetelnek, mert a gyártó döntése értelmében két hetes önkéntes karantén kezdődött a teljes stábban, amelyet a gyártó ellenőriz. Ennek értelmében a sorozat munkálatai két hét múlva folytatódhatnak, közölte az RTL.

Drága örökösök, Németh Kristóf
Németh Kristóf a Drága örökösökben Fotó: RTL Klub

Leáll a Barátok közt forgatása egy időre

A Barátok közt esetében is változások történnek a munkarendben, miszerint a stáb védelmében a meghosszabbított tavaszi szünet előbbre kerül.

Barátok Közt
Barátok Közt

Idén nem lesz Survivor

A kialakult egészségügyi helyzetben, a produkciós céggel közösen az RTL Magyarország úgy ítélte meg, hogy a Fülöp-szigeteki forgatás nem megvalósítható, így a Survivor idén nem kerül képernyőre.

A Survivor korábbi adásának egyik jelenete.
A Survivor korábbi adásának egyik jelenete. Fotó: RTL Klub sajtószoba

A Cápák között már az utómunkánál tart

A személyes kontaktusok csökkentése érdekében az RTL Magyarország produkciói a székházban minden castingot felfüggesztenek.

A Cápák között üzleti show felvételei már lezajlottak, a műsor utómunkája változatlanul, folyamatosan zajlik.

Az RTL Klub Cápák Között c. műsorának cápái
Az RTL Klub Cápák Között c. műsorának cápái

Ismétlés lesz a Showder Klubból, szigorú intézkedések az Éjjel-Nappal Budapestnél

Az RTLII csatornán látható Showder Klub új adásainak felvételei a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt elmaradnak, így régebbi felvételek kerülnek adásba.

Az Éjjel-Nappal Budapest rendkívül szigorú biztonsági előírások betartása mellett folytatja a munkát. A sorozat epizódjai terv szerint kerülnek képernyőre.

Éjjel-Nappal Budapest
Az Éjjel-Nappal Budapest egy korábbi adása.  Fotó: RTL Magyarország / Bársony Bence

A Bátrak földjét és az Álarcos énekest nem, az Álarc mögött című háttérműsort viszont érintik a korlátozások

A Bátrak földje című telenovella és az Álarcos énekes showműsor epizódjait már jóval az egészségügyi korlátozások kihirdetése előtt felvették, így azok adásba kerülése az előre tervezett időpontokban történik, míg az Álarcos énekes háttérműsora, az Álarc mögött felvételei nem folytatódnak.

Az RTL Klub Álarcos énekes című műsora a jelmezes szereplőkkel
Az RTL Klub Álarcos énekes című műsora a jelmezes szereplőkkel. Fotó: RTL Klub sajtószoba

Jön a Mellékhatás

Április 4-én, szombaton 21 órakor debütál az RTL Magyarország első saját fejlesztésű sorozata, a Mellékhatás, mely még a tavalyi évben leforgott. A béranyaság témája köré épülő, tíz epizódos orvosi thriller első része már a televíziós premier előtt egy héttel, március 28-tól elérhető lesz az RTL Most+-on.

RTL Klub, Mellékhatás
RTL Klub, Mellékhatás

Érkezik az Apatigris és a Tanár 3. évada

A tavasz folyamán a nézők az RTL Klubon láthatják az Apatigris, saját fejlesztésű vígjáték sorozatot, valamint a nagysikerű A Tanár 3. évadát is. Mindkét sorozat forgatásai és utómunkálatai már korábban véget értek.

Bővített kínálattal jelentkezik az RTLMost internetes platform is, amiről hamarosan külön tájékoztatást adnak.

„A kialakult egészségügyi helyzetben mindenkit kérünk, hogy mindannyiunk egészsége érdekében kövesse a kormány utasításait és támogassa a közegészségügyi dolgozók munkáját, mert az igazi, kemény harcot ők vívják. Ezúton is köszönjük odaadó munkájukat” – zárul a közlemény.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol arról is olvashatnak, hogy leáll a TV2-s Mintaapák forgatása, és aligha tűnik valószínűnek, hogy az Ázsia Expressz el tudna indulni.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások