RTL Klub, Mellékhatás

Érkezik a Mellékhatás, az RTL Klub új saját fejlesztésű sorozata

Minden szombaton látható lesz április elejétől az RTL Magyarország induló orvosi thrillere, ami a béranyasággal foglalkozik majd.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az RTL Klub hétfői bejelentése alapján április 4-én, szombaton 21 órakor debütál az RTL Magyarország első saját fejlesztésű sorozata, a már korábban beharangozott Mellékhatás.

A 10 epizódos orvosi thriller első része már a televíziós premier előtt egy héttel, március 28-tól elérhető lesz az RTL Most+ internetes platformon. A digitális rendszer felhasználói a folytatásban is hét nappal hamarabb juthatnak hozzá a sorozat következő epizódjához.

Béranyaságról, gyerekvállalásról szól a Mellékhatás

A béranyaság témaköréről szóló, az RTL Klub számára a Solaz Media által készített Mellékhatás Zoltánról (Adorjáni Bálint) szól, aki fiatal, sikeres orvosként műhibát vét. Félve egzisztenciája elvesztésétől, immorális döntéseket hoz és ezzel veszélyes események sorozatát indítja el. Szól Bertáról is (Borbély Alexandra), aki életét kizárólag a családjának szentelte és soha nem kapott érte elismerést. Anna (Sztarenki Dóra) története is, aki elhagyja a lehúzó közeget, amiben felnőtt és felvállalja az anyaság szerepét, amitől annyira retteg. És a Mellékhatás Zoltán és Berta harmonikus házasságának meséje is, mely a hazugságok, kísértések és szerencsétlenségek hatására a szemünk előtt esik szét.

Az RTL Klub Mellékhatás című sorozata
Az RTL Klub Mellékhatás című új sorozata a gyerekvállalás nehézségeiről szól majd

A sorozat azokról is szól, akik minden áron gyereket szeretnének, de biológiai okokból ez lehetetlen. És azokról, akik bérbe adják a testüket, hogy másoknak szüljenek valamint akik nem akarnak gyereket és nem értik, mások miért szeretnének minden áron. Vagy nem akartak, mégis lett. És azokról is, akinek nincs gyereke, de nagyon félnek attól, hogy milyen lesz, amikor lesz. Nem utolsósorban pedig a béranyaságról, egy humán reprodukciós eljárásról, ami olyan, mint minden emberi találmány: lehet jóra és rosszra is használni, és amely Magyarországon és a világ legtöbb országában törvénytelen eljárás.

A Mellékhatás az RTL Magyarország első saját fejlesztésű heti sorozata. A szériát Kovács Dániel Richárd rendezte, a vezető forgatókönyvíró Gasztonyi Kálmán, az operatőr Gosztola Schenker Ábris, a showrunner Herman Péter volt. A Mellékhatás főszerepeiben Adorjáni Bálintot, Borbély Alexandrát, Tenki Rékát, Nagy Zsoltot és Sztarenki Dórát láthatják a nézők, de mellékszereplőként feltűnik Ötvös András, Haumann Máté, Miller Dávid, Kurta Niké, Herczeg Adrienn, Szalay Bence és még sokan mások.

A sorozat első előzetesei ITT, továbbá ITT és ITT érhetők el.

Leáll a magyar sorozatgyártás egy időre

Épp ma jelentette be a Media1-en Kapitvány Iván, A Drága örökösök, A mi kis falunk és számos sikersorozat producere, illetve rendezője, hogy a korvonavírus-világjárvány miatt, egészségvédelmi okokból átmenetileg leállítják a Drága örökösök 4. évadának forgatásait, erről szavai szerint a ContentLab&Factory határozott, az RTL Magyarországgal egyeztetve.

A döntés egyelőre két hétre szól, de a helyzet alakulásától függően hozzák meg a további döntést. A Drága örökösök 4. évadának legtöbb részét már leforgatták, így a széria készítői azt remélik, hogy végül a nézőknek nem kell majd nélkülözniük a sorozatot átmenetileg sem.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: készül a Mellékhatás. Fotó: RTL Magyarország sajtószoba
Szóljon hozzá!