dr. László Imre

Szexuális zaklatással vádolták a kormányközeli lapok, minden pert megnyert Újbuda polgármestere

Dr. László Imre pert nyert a 888, a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok, a Ripost, a TV2 és az Origo ellen is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Egy év kellett, hogy a bíróság tisztázzon a fideszes rágalomhadjárat alól – írta szombaton kiadott közleményében Dr. László Imre, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa.

Újbuda polgármestere, a DK elnökségi tagja emlékeztetett: a „kormánypropaganda” a tavalyi önkormányzati választás kampányában azzal vádolta meg, hogy korábban szexuálisan zaklatta egyik kolléganőjét.

„A képtelen vádak már az első napokban hiteltelennek bizonyultak, azóta pedig az összes sajtópert megnyertem a kormányzati propaganda ellen. Pert nyertem a 888, a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok, a Ripost, a TV2 és az Origo ellen, utóbbi ellen kettőt is. Ezek a perek mostanra zárultak le, tehát nagyjából egy év kellett ahhoz, hogy a bíróság tisztázzon a fideszes rágalomhadjárat alól”

– fogalmaz László Imre, aki kiemeli:

„Orbán Viktor álhírterjesztőinek mindegy, hogy végül veszíteni fognak-e a bíróságon, vagy kártérítést kell-e fizetniük. Számukra mindegy, hogy a megtámadott fél egy év múlva a bíróságon tisztázni tudja magát, hiszen ez utólag nem változtat a lejáratással elért választási eredményeken.”

Ahogyan februárban a Media1 is beszámolt róla, egy adatigénylésből derült ki, hogy tavaly 158 sajtó-helyreigazítási perindult a kormányközeli médiumok ellen, és ezek közül 80 alkalommal el is marasztalták őket. A másik oldalon, a kormánykritikusnak tartott sajtótermékek körében összesen 87 per indult, és mindössze 13 esetben marasztalták el őket.

A legtöbb sajtó- helyreigazítási pert kapott médiumok

  • origo.hu szerkesztősége: 33 darab
  • pestisracok.hu szerkesztősége: 31 darab
  • TV2 szerkesztősége: 23 darab

A legtöbb sajtó-helyreigazítási pert elvesztett médiumok

  • origo.hu szerkesztősége: 21 darab
  • pestisracok.hu szerkesztősége: 11 darab
  • TV2 szerkesztősége: 8 darab.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!