A szlovén Planet TV logója

Az Orbán Viktorhoz köthető médiabefektető, a TV2 tulajdonosa szerezhette meg a szlovén Planet TV-t

A szlovén Planet TV megvásárlására irányuló ajánlattevők közül az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel összeköthető TV2 Média Csoport, illetve annak tulajdonosa lett a győztes befutó a csatornáért - értesült a Media1 egyelőre hivatalosan nem megerősített, szlovén sajtóhírek alapján.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az állami tulajdonú telekommunikációs társaság, a Telekom Slovenije eladta problémás leányvállalatát, a Planet TVt a tavaly óta Vida József tulajdonában lévő, kormányközeli magyar TV2 Média Csoport számára – tudta meg a Media1 a ceetv.net és a szlovén total-slovenia-news.com beszámolói alapján.

Vida József a Takarékbank elnökeként és más szálak miatt is egyértelműen köthető Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdoshoz, az Orbán Viktor miniszterelnök közeli oligarchához, de ő tagadja, hogy Mészáros embere lenne.

Vida József, a Takarékbank vezetője, a TV2 tulajdonosa, korábban az Inforádió Aréna című műsorában
Vida József, a Takarékbank vezetője, a TV2 tulajdonosa, korábban az Inforádió Aréna című műsorában

A Planet TV felvásárlására vonatkozó nem hivatalos hírekről először a Požareport hírportál számolt be, mely azt írta, hogy az azonos nevű televíziós csatornát gyártó Planet TV-t 5 millió euróért adták el.

A tranzakció még nem zárult le, azt az illetékes hatóságoknak még jóvá kell hagyniuk.

Legyen ön is milliomos! a Planet TV csatornán
Legyen ön is milliomos! a Planet TV csatornán

A Telekom Slovenije, mely Janez Janša kormánya idején, 2012-ben indította el a Planet TV-t, egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta a sajtóhíreket. Egyelőre a TV2 Média Csoport sem szólalt meg az ügyben.

Idén június elején a Necenzurirano nevű helyi oknyomozó portál, illetve a 24.hu nyomán a Media1 is beszámolt arról, hogy a TV2 szemet vetett a szlovén Planet TV-re és ajánlatot tett a cégre. A másik vevőjelölt sajtóhírek szerint Ivan Ćaleta horvát vállalkozó volt.

A korábbi sajtóhírek szerint a Planet TV üzletileg komoly bajban van, évek óta súlyos veszteségeket termelt, ezért is volt sürgős az eladása. Korábban a TV2 vezérigazgatója, Pavel Stanchev a Media1 főszerkesztőjének a tavalyi Brandfestival konferencián nyilvánosan is beszélt arról, hogy a TV2 Média Csoport külföldi terjeszkedésre készül. Azt, hogy pontosan mit vennének meg, nem mondta el.

Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget
Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget a külföldi terjeszkedésről a Brandfestivalon. Fotó: Kummer János

A Planet TV felvásárlása egy jelentősebb fordulatot jelent a magyarok szlovéniai felvásárlásában, hiszen ez nem egy párttévé, hanem egy országos elérésű médium.

Érdekesség, hogy Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport tavaly kinevezett vezérigazgatója Janez Jansa első kormánya idején még a Planet TV igazgatója volt, egészen 2013-ig. Stanchev számára tehát nem ismeretlen a terep, ahová a TV2 betör.

A Media1 keresi az ügyben a TV2 Média Csoportot. Ha válaszolnak, arról beszámolunk.

Frissítés 2020.06.02. 13:18

Megérkezett a TV2 Média Csoport válasza, mely különálló írásunkban, ITT érhető el.

További hírek a Media1-en!

Borító: A szlovén Planet TV logója
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!