fbpx

Planet TV

A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

Harmadára esett a TV2 Csoport profitja és kis mértékben csökkent az árbevétele, de kiütötte az RTL-t piacvezető pozíciójából

Közzétette a TV2 Csoport a 2022-es évre vonatkozó pénzügyi beszámolóját, melyből kiderül, hogy a tavalyi, bizonytalan gazdasági környezetben is pozitív eredménnyel zárta az adóévet a médiatársaság. Enyhén mérséklődött az árbevétele, míg a vállalat profitja a növekvő költségek miatt a 2021-esnek a harmadára esett. A tulajdonos ugyanakkor mégis elégedett lehet, hiszen egyre tartósabban piacvezetőnek mondhatja magát a televíziós csoport a nézők figyelméért folytatott küzdelemben és letaszították a trónról a két évtizeden át vezető RTL Magyarországot.

Vida József, a Takarékbank vezetője, a TV2 vevőjelöltje korábban az Inforádió Aréna című műsorában

Mészáros Lőrinc közeléből vásárolhatják fel a szlovén Radio City-t

Szlovén lapértesülés szerint Vida József, a TV2 tulajdonosa, a Takarékbank volt vezérigazgatója, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöke lehet a népszerű Radio City vevője. Azonban végül egy másik Mészáros Lőrinchez közeli személyhez, Deák Gáborhoz kerül a rádió.

A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

A TV2 Média Csoport szlovéniai terjeszkedése is téma volt az Európai Parlamentben

A fideszes Hidvéghi Balázs a tőke szabad áramlásának elvére hivatkozott, míg több más európai parlamenti képviselő szerint inkább arról van szó, hogy így próbálják Magyarországról befolyásolni a helyi médiaviszonyokat. Szó esett a Fidesz-közeli befektetők macedóniai médiapiacon való megjelenéséről is. A vitában szóba került az RTL Klub is.

A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

Csütörtöktől a TV2 Média Csoporté a szlovén Planet TV

Lezárult a tranzakció, amelynek révén október elsején a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság, a Planet TV tulajdonosává válik a TV2 Média Csoport. Bejelentették a felvásárolt szlovéniai médiavállalat új vezetőit.

Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget

Kiderült, mikor indulhat a TV2 Play

Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója egy interjúban beszélt az új internetes streaming szolgáltatás várható elindításának tervezett időpontjáról, de szólt a szlovén Planet TV felvásárlásáról, és arról is, hogy a felvásárolt szlovén csatornák néhány produkciójának gyártása Budapestre kerülhet.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások