fbpx
Ripost-Origo

A Ripost és az Origo főszerkesztőjének is kihallgatásra kell mennie

Ómolnár Miklóst és Gábor Lászlót a kormánypárti sajtóban megjelent rágalmazó-karaktergyilkos cikkek miatt indult büntetőügyben tanúként hallgatják meg.

A Momentum Mozgalom és Donáth Anna európai parlamenti képviselő, a párt elnökségi tagja a Facebookon arról számolt be szombaton, hogy egy bírósági döntés nyomán várhatóan tanúként hallgatják meg Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost újság főszerkesztőjét, illetve Gábor Lászlót, az Origo főszerkesztőjét abban a büntetőügyben, ami rágalmazás indult a KESMA említett médiatermékei ellen.

A kormánypárti médiumok azt állították a bűncselekménnyel nagy nyilvánosság előtt megrágalmazva a Momentum alelnökét és uniós képviselőjét, hogy Donáth Anna szexuálisan zaklatott a Sziget Fesztiválon egy fiatal lányt.

A Ripost egész pontosan azt írta, hogy:

„Egy diáklány állítja: Szexuálisan zaklatta a Momentum EU-képviselőnője”

Az Origo pedig ezt közölte:

„Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után.”

Fikciós hírgyártás

Donáth Anna közölte, hogy a „két főszerkesztő és propagandalapjaik saját fikciójukat közölték tényállításként”, emiatt fordult bírósághoz, mely ezután ismeretlen tettes ellen rendelt el rágalmazás vétsége miatt nyomozást.

A képviselő szerint nem szabad szótlanul tűrni, ami az Origónál és a Ripostnál történt, hiszen nem csupán sajtóetikai aggályokat vet fel az eset. Donáth Anna úgy érzi, nem szabad hagyni, hogy az efféle hazudozások tovább folytatódhassanak, hiszen az emberek fejében a negatív állítások maradnak meg.

„Meg fognak bűnhődni azért, hogy folyamatosan hazudnak, hogy bármikor használhatók arra, hogy megpróbálják tönkretenni azoknak az életét, akiket veszélyesnek gondolnak a kormányra nézve nézve. A büntetőeljárást addig folytatjuk, amíg a bíróság nem mondja ki az igazat! Nem hagyom, hogy elkenjék a felelősségüket. Nem hagyom, hogy egy névtelen «diáklány» olvasói levele mögé bújva, az «elmondottak» ellenőrzése nélkül hazudjanak tovább” – írta az EP-képviselő.

Mint arról korábban beszámoltunk, szintén rágalmazás miatt folyik egyik másik büntetőeljárás is az Origo és a TV2 munkatársai ellen. Abban az esetben a DK a feljelentést azért tette, mert a kormányközeli médiumok szexuális zaklatással vádolták meg a DK egyik politikusát.

Az Origo és a Ripost állításait Donáth Annával kapcsolatban egyébként egyebek mellett a Magyar Hírlap és a Lokál is lehozta.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások