fbpx
TV2 Tények

Nyomoznak a TV2 és az Origo munkatársai ellen

Rágalmazás vétsége miatt indult eljárás a kormányközeli cégeknél dolgozó munkatársak némelyike ellen.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Rágalmazás vétsége miatt indult büntetőügyben nyomozást rendelt el Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója, valamint a TV2 Tények felelős szerkesztői, műsorvezetői és az Origo.hu egyik újságírója ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság – tájékoztatott a Demokratikus Koalíció (DK) az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleménnyel kedden.

Közleményükben úgy fogalmaznak:

„a TV2 Tények és az Origo.hu propagandistái az önkormányzati választási kampányban minden idők egyik legaljasabb lejáratását indították László Imre, az ellenzék közös újbudai polgármestere – akkor még csak polgármesterjelöltje – ellen”.

A DK felidézte: a Tények adásában azt állította egy nevét és arcát nem vállaló, eltorzított hangon nyilatkozó személy, hogy szexuális zaklatás érte, az esetet pedig jelentette is a kórház vezetésénél. Azon túl, hogy a történetet maga a magánklinika vezetője cáfolta az RTL Híradónak, László Imre is megtett minden lehetséges jogi lépést az ügyben.

A Demokratikus Koalíció közölte: üdvözli a bíróság döntését, ugyanakkor emlékeztet: az ügyben továbbra sem kért senki bocsánatot László Imrétől.

A rágalmazás vétsége alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, de a rágalmazás súlyosabban minősül, ha az elkövető aljas indokból vagy aljas célból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva követi el. Ez esetekben a büntetési tétel akár két évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Szóljon hozzá!