TV2 Tények

Nyomoznak a TV2 és az Origo munkatársai ellen

Rágalmazás vétsége miatt indult eljárás a kormányközeli cégeknél dolgozó munkatársak némelyike ellen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Rágalmazás vétsége miatt indult büntetőügyben nyomozást rendelt el Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója, valamint a TV2 Tények felelős szerkesztői, műsorvezetői és az Origo.hu egyik újságírója ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság – tájékoztatott a Demokratikus Koalíció (DK) az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleménnyel kedden.

Közleményükben úgy fogalmaznak:

„a TV2 Tények és az Origo.hu propagandistái az önkormányzati választási kampányban minden idők egyik legaljasabb lejáratását indították László Imre, az ellenzék közös újbudai polgármestere – akkor még csak polgármesterjelöltje – ellen”.

A DK felidézte: a Tények adásában azt állította egy nevét és arcát nem vállaló, eltorzított hangon nyilatkozó személy, hogy szexuális zaklatás érte, az esetet pedig jelentette is a kórház vezetésénél. Azon túl, hogy a történetet maga a magánklinika vezetője cáfolta az RTL Híradónak, László Imre is megtett minden lehetséges jogi lépést az ügyben.

A Demokratikus Koalíció közölte: üdvözli a bíróság döntését, ugyanakkor emlékeztet: az ügyben továbbra sem kért senki bocsánatot László Imrétől.

A rágalmazás vétsége alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, de a rágalmazás súlyosabban minősül, ha az elkövető aljas indokból vagy aljas célból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva követi el. Ez esetekben a büntetési tétel akár két évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Szóljon hozzá!