fbpx
Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója

Védőügyvédje is megerősítette: gyanúsítottként hallgatták ki Varga Zoltánt, a 24.hu hírportált is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosát

A 24.hu portált is működtető Central Médiacsoport elnökét és egyben többségi tulajdonosát ma, hétfőn 500 milliós költségvetési csalással gyanúsította meg a NAV annak a vegyipari cégnek a 2020-ban történt eladása miatt, amely egyébként egy ismert Fidesz-közeli vállalkozó köreihez került. A gyanúsítást Varga védőügyvédje is megerősítette, és hangsúlyozta, hogy Varga megalapozatlannak tartja a vádakat, ezért ellene panasszal élt.

Arról, hogy Varga Zoltán nagyvállalkozót, a 24.hu portált működtető és több más médiumot kiadó Central Médiacsoport tulajdonosát gyanúsítottként hallgatták ki hétfőn, elsőként a Fidesz-közeli Magyar Nemzet számolt be, majd dr. Papp Gábor ügyvéd, Varga Zoltán védőügyvédje közleményben erősítette meg a Media1-nek.

Papp Gábor a médiavállalkozó ügyében így tájékoztatott:

„Varga Zoltán ügyfelemet a mai napon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kihallgatta. Ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, emiatt a gyanúsítással szemben mindketten panasszal éltünk. Ugyanakkor a mai napon a Magyar Nemzet internetes sajtótermék 12 óra 48 perckor hírül adta, hogy ügyfelemet, Varga Zoltánt a NAV Bűnügyi Főigazgatósága gyanúsítottként hallgatta ki. A részletes, több konkrétumot tartalmazó cikk néhány perccel azt követően jelent meg, hogy ügyfelemmel a NAV Bűnügyi Főigazgatóságát elhagytuk. A cikk hivatkozik arra is, hogy az ügyben tett feljelentés mit tartalmaz. A feljelentést sem én, sem ügyfelem nem kaptuk meg a kihallgatás során. Ez azt jelenti, hogy a sajtó az ügy részleteivel már feltehetően azt megelőzően tisztában volt, hogy védencemmel szemben a gyanúsítást közölték és az sem ismert, hogy a sajtó honnan szerzett tudomást védencem kihallgatásának időpontjáról” – zárul a közlemény.

A Magyar Nemzet szerint Vargát különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként a NAV nyomozói. A Central tulajdonosa elleni nyomozás alapjául az szolgált, hogy Budai Gyula fideszes politikus tavaly feljelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF), majd pár hónappal később a NAV-nál is amiatt, hogy a Central Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. úgymond áron alul adta el a Nógrád Vegyipari Zrt.-t 2020 áprilisában. A feljelentés szerint Varga az igazgatósági ülésen elmondta, hogy a cég értéke valószínűleg nagyobb mint az Avogadro Projekt Kft. 459 millió forintos vételi ajánlata, de a körülményeket figyelembe véve annak elfogadását javasolta. Létrehozásakor 600 millió forintot fektettek be a Nógrád Vegyipari Zrt.-be.

A tranzakció azért érdekes, mveil 2010-ben a Jeremie I – a kkv-k piacképességének javítására létrehozott – uniós program segítségével alapítottak a Central Fund Kockázati Tőkealap-kezelőt. Ebből a támogatásból 5 milliárd forintnak megfelelő euró került be 70%-ként a tőkealapba, a maradék 30% magánbefektetés volt.

A gyanúsítás szerint 500 millió forint vagyoni hátrányt okozhattak a cégeladáskor a tranzakcióval.

Mint arról a Media1 2020 decemberében beszámolt, a vegyipari vállalat a Fidesz-közeli Garancsi István bizalmi emberéhez került Vargáéktól.

Eladta Varga Zoltán, a 24.hu tulajdonosa az egyik cégét

Völner Pál védőügyvédje nem tartja összeférhetetlennek, hogy ő a Pegasus kémszoftverrel megfigyelt Varga Zoltán médiavállalkozó jogi képviselője is

Mint korábban kiderült, Varga Zoltánt az izraeli kémszoftverrel, az NSO Pegasus nevű termékével megfigyeltette a kormány. Varga arról beszélt egyik nyilatkozatában, hogy meg nem nevezett személyek meg akarták szerezni tőle a médiacégét, a Central Médiacsoportot Orbán Viktor számára.

Varga Zoltán, a 24.hu tulajdonosa azt állítja, két befektető is megvette volna Orbánnak a médiacégét, a háza körül is különös mozgások zajlottak

Vargát az elmúlt években vörösbáró és Trükkös Zotyó kifejezésekkel támadta a Fidesz-közeli médiagépezet.

Trükkös Zotyózva, az Index volt tulajdonosa elleni módszerrel folytatódnak a 24.hu tulajdonosát támadó cikkek a Fidesz-közeli médiában

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Varga Zoltán, a Central Médiacsoport többségi tulajdonosa és vezérigazgatója. Fotó: Central20
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások