fbpx
A HírTV műsorvezetője beharangozza a 2022.09-15-i meghamisításra épülő riportját

Durván meghamisította a HírTV Ujhelyi István szavait (VIDEÓ)

Egy YouTube-ra feltöltött videó igazolja, hogy egy vágószoftver segítségével meghamisította a HírTV Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselőjének egy hónappal ezelőtt a Tranzit Fesztiválon elhangzott szavait. Az EP-képviselő várhatóan jogi lépéseket tesz a hírcsatornán történt lejárató célzatú manipuláció miatt.

A HírTV egyik híradós anyagában azt állították csütörtökön, hogy Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt EP-képviselője szembe került saját korábbi, egy hónappal ezelőtti állításával, ugyanis a Tranzit Fesztiválon úgymond még azt állította, hogy az Oroszország elleni EU-s szankciók tehetnek arról, hogy a magyar embereknek rossz, most viszont az ellenzéki politikus már Orbánt tette felelőssé ezért. Csakhogy Ujhelyi a YouTube-on közzétett egy videót, ami teljes mértékben alátámasztja, hogy a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) hírcsatornája úgy vágta meg a politikus nyilvános kijelentését, hogy levágta belőle a mondatának egy részét, amitől az egész épp az ellenkezőjét jelenti. Az eredeti mondatból elhagyták, hogy „ezt a Fidesz propaganda állítja”.

Ezt írja a politikus az eset kapcsán:

„Ilyen a fideszes hazugsággyár működés közben. A HírTV egyik legutóbbi híradós anyagában azt állították, hogy szembe kerültem saját korábbi állításommal, a Tranziton ugyanis szerintük azt mondtam: az uniós szankciók tehetnek arról, hogy a magyar embereknek rossz. Épp csak azt a mondatot vágták le a felvételből, amelyben hozzáteszem: ezt a Fidesz propaganda állítja. A HírTV tudatosan és aljas módon hamisított. A HírTV által közreadott anyag, aminek nyilvánvalóan komoly következményei lesznek: ”

Íme egymás után, mi került adásba a HírTV-ben most és mit mondott eredetileg Ujhelyi.

A Media1 úgy tudja, hogy Ujhelyi István stábja jogászok segítségével vizsgálja a jogi lehetőségeket a Hír Televízió által elkövetett hírhamisítás ügyében.

Külön érdekesség, hogy a hírcsatorna rosszul, hosszú ú-val („Újhelyi)” írta ki az MSZP-s politikus nevét.

A HírTV-vel összefüggő írásainkat itt találják, a HírTV-t tulajdonló KESMA-ról itt olvashatnak.

Mint azt megírtuk, az Európai Bizottság épp a héten terjesztett be egy uniós jogszabályt, amellyel a KESMA-hoz hasonló médiatrösztök kialakulása ellen is szeretne fellépni.

Beterjesztette az Európai Bizottság az európai médiaszabadságról szóló jogszabályt – íme a részletek

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások