fbpx
A Mediaworks Bécsi úti épülete Budapesten

Úgy elszabadult az infláció, hogy nyomdákat is bezár a fideszes médiahálózat, a Mediaworks Hungary

Öt nyomdájából kettőt is bezárni kényszerül a romló gazdasági körülményekre hivatkozva a kormánypárti KESMA / Mediaworks Hungary, a Magyar Nemzet, a Világgazdaság és a Nemzeti Sport, valamint a megyei lapok kiadója, mely nemrég több újságját is bezárta már, és sok szerkesztőségi embert is elbocsátott.

Közleményt adott ki hétfőn este a Mediaworks Hungary Zrt. a honlapján. A közleményben elismerik, hogy üzletileg nehéz helyzetbe kerültek, amit a gazdasági körülményekkel magyaráznak. A közleményben közlik, hogy megszorításként bezárják a nyomdáik egy részét.

„Az infláció, az elszabadult papír- és energiaárak, valamint az ellátási láncok egyre növekvő problémái a Mediaworks-csoportot is nehéz gazdálkodási helyzetbe hozták. A kedvezőtlen gazdasági környezetben a Mediaworks arra kényszerül, hogy tovább optimalizálja működését.

Ennek egyik lépéseként a társaság kihasználatlan nyomdai kapacitásait leépíti, és öt nyomdájából a két legkevésbé korszerűt – Veszprémben és Debrecenben – bezárja. ”

A vállalat közleményében hozzátette, a Mediaworks tovább üzemelő három nyomdája révén szerződéses kötelezettségeit a jövőben is hiánytalanul teljesíti.

Mint arról a Media1 beszámolt, a Mediaworks az elmúlt időszakban számos munkavállalójától kényszerült megválni, valamint több lapját is megszüntette a választások után.

Mint ismert, a Fidesz-kormány még reklámadóval is sújtani készül a médiaszektort 2023-tól. A különféle új iparági extraprofitadók sem tesznek jót a médiaiparnak, mivel a hirdetők visszafoghatják költéseiket. Ez várhatóan további megszorításokat és leépítéseket eredményez majd a magyar médiaiparban.

A Mediaworkshöz mintegy 500 médiatermék tartozik, köztük a HírTV, a Magyar Nemzet, a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, a Figyelő, a 888, és az összes megyei lap. Utóbbi lapoknál is elbocsátások zajlanak.

Mint arról a Media1 beszámolt, a vállalat üzemi szinten veszteséget termelt 2021-ben.

Épp ma írtuk meg azt is, hogy a kormánypárti Promenád24.hu portálnál és az ellenzéki N1TV-nél, valamint az Alfahírnél is leépítések vannak.

Még májusban írtuk meg, hogy megszűnik a Pesti TV és elbocsátások voltak a Hírklikknél is. A 168 Óránál a belső munkatársak zömét elbocsátották a papírárak megugrása miatt, és a Pesti Hírlapnál is átálltak a napi megjelenésről hetire hasonló okokra hivatkozva.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Borító: A Mediaworks Bécsi úti épülete Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások