fbpx
HírTV és Pesti TV

Bár a Pesti TV megszűnik, néhány képernyősük látható lesz a HírTV-n, és webre is gyártanak majd videókat

Céges átalakulás is lesz: a videós tartalomgyártás és a PestiSrácok honlap működtetése is új vállalkozáshoz kerül, jelentette be Huth Gergely.

Mint arról a Media1 beszámolt, július 11-én megszűnik a Pesti TV adása. Új tartalmak már most sem készülnek a csatornára, a műsorgyártással május végével leálltak.

Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője és a megszűnő Pesti TV programigazgatója kedden azonban elmondta a Médiapiac nevű, egyébként néhány éve Fidesz-közelből bekebelezett honlapnak, hogy sikerült „jó” megállapodást kötniük a folytatásról Vaszily Miklóssal és Kovács Gergellyel, a Pesti TV tulajdonosi körének képviselőivel.

Az új koncepció szerint mindkét szerkesztőség munkatársai tovább dolgozhatnak, ugyanis egy új kiadó kezében integráltan működhet tovább a portál és a televízió csapata.

„A PestiSrácok megszokott tartalmait egy új, a pesti.tv címen elérhető videóoldal egészíti majd ki, miközben a Pesti TV számos kedvelt arcával és műsorával a HírTV-n találkozhatnak majd a nézők”

– fogalmazott Huth, aki hozzátette, szorosan együttműködnek majd a HírTV-vel és a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) munkatársaival, és újra lesz átjárás a médiumok között.

Huth Gergely, a Pesti TV műsorvezetőjeként
Huth Gergely, a Pesti TV műsorvezetőjeként. Fotó: adáskép

Céges átalakulás is jön

Céges átalakulásról is beszélt Huth Gergely. Mint kifejtette, az átalakulás részeként a PestiSrácok jogait birtokló Insider Media Lapkiadó Kft. és a szerkesztőség működtetésével foglalkozó Gerilla Press Lapkiadó Kft. helyét egy új vállalkozás veszi át, ami a tervek szerint a Pesti TV-t ma is felügyelő tulajdonosi kör kezébe kerül.

Huth reagált arra a Facebook-posztjára is, melyben azt írta, a Fidesz nem ért a médiához.

„Ez a poszt a magyarok sajt- és sörkészítéséről szólt, amely a Fidesz médiapolitikáját is érintette. A választási eredmények jól mutatják, hogy a Fidesz a kommunikáció terén is sikeres, azonban személyes tapasztalatom, hogy a konzervatív újságírásnak a kelleténél több veszteséget kellett elkönyvelnie az elmúlt harminc évben. Ezek közé soroltam a Pesti TV-t is. Ugyanakkor a mostani jó hírek kellő alapot adnak rá, hogy önkritikát gyakoroljak, bár hangsúlyozom, hogy csak egy viccről volt szó”

– mondta a PestiSrácok főszerkesztője.

Mint arról nemrég a Media1 beszámolt, Huth Gergely és Szenvedi Zoltán, a PestiSrácokat tulajdonló Insider Media tulajdonosai 50 millió forint osztalékot szavaztak meg maguknak a cég pénzügyi eredményei alapján. Huth azonban azt állította a Media1-nek, hogy az osztalék csupán technikai.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások