fbpx
Mediaworks

Növelte a nyereségét a Mediaworks 2021-ben, de üzemi tevékenysége enyhén veszteséges lett

Osztalékot a tulajdonos KESMA nem vesz ki. Az adatokból az is látszik, hogy már tavaly is jelentős létszámleépítést hajtottak végre a kormánypárti médiaóriásnál.

A 2020-as 1,78 milliárdról 2021-re 1,97 milliárd forintra növelte az adózott eredményét a kormánypárti KESMA-hoz (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) tartozó, Mediaworks nevű kormánypárti kiadóvállalat – derül ki a társaság pénzügyi beszámolójáából.

A  mintegy félezer médiaterméket tulajdonló kormánypárti médiaholding ugyanakkor 211 ezer forint mínusszal zárta a tavalyi évet üzemi szinten.

A hvg.hu szerint attól lett mégis nyereséges a Mediaworks, hogy a pénzügyi műveletek között, azon belül is a „pénzügyi műveletek egyéb bevételei” soron megjelent egy 3,87 milliárd forintos bevétel. Az éves beszámoló nyomán a hvg.hu azt is megírta, hogy a Mediaworks dolgozói létszáma egy év alatt 2.129-ről 1.929-re csökkent.

Mint arról a Media1 is beszámolt, a kormánypárti kiadóvállalatban jelenleg is nagyszabású elbocsátás zajlik. Tegnap, hétfőn a Kisalföld című megyei laptól küldtek el összesen 5 embert. Lapunk beszámolt róla, hogy korábban elbocsátás volt a Fejér Megyei Hírlapnál (FMH) és a Zalai Hírlapnál, továbbá a hvg.hu szerint a Délmagyarnál (Délmagyarország) is.

Lapokat is zártak már be az áprilisi választások óta: búcsúzott az olvasóktól a FourFourTwo című focis magazin, valamint a City7 nevű városi lap is.

A médiavállalatok pénzügyi beszámolóiról érhetők el a Media1 további friss tartalmai.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások