fbpx
A Promenad24 szerkesztősége

Elbocsátották a kormánypárti Promenad24 szerkesztőségének egy részét

„Szerkesztőségünk ma kisebb lett, (...) kiváló szakemberekkel kellett befejeznünk a munkát” – erősítették meg a hódmezővásárhelyi lapnál.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Pénteken délelőtt egymás után hívták be a munkatársakat a Promenád24 szerkesztőségébe, ahol ezek után több újságírót is elbocsátottak a kormánypárti portáltól – értesült a Media1 a Promenad24.hu-hez hasonlóan szintén hódmezővásárhelyi hodpress.hu-tól, mely egymástól független két forrásra hivatkozva írta meg az információt.

Megkeresték Pongrácz Tamást, a promenad.hu-t kiadó Csanád Média Kft. ügyvezetőjét, valamint a Promenád24 főszerkesztőjét, Pintér M. Lajost, helytállóak-e az értesüléseik. Megkérdezték, összesen hány kollégát érint az intézkedés, illetve hogy gazdasági vagy egyéb oka van-e döntésnek. Rákérdeztek arra a városban keringő információra is, hogy igaz, hogy megszűnik a portál.

Válaszában a szerkesztőség megerősítette az elbocsátások tényét, de azt nem írta meg a Promenad24.hu, hogy összesen hány embert érint. Olyanokat írtak, hogy „a romló gazdasági környezet, a szűkülő reklám- és médiapiaci lehetőségek meghatározzák a lap lehetőségeit”,  és ezért „kiváló szakemberekkel” kellett most megszakítaniuk a közös munkát. „Olyan kollégákkal, barátokkal kellett megszakítaniuk az együttműködést, akik „rengeteget tettek a vásárhelyiek tájékoztatásáért, akikkel megtisztelő és fantasztikus volt együtt dolgozni az elmúlt években” – válaszolták a kormánypárti helyi laptól.

Hozzátették, remélik, hogy lesz még lehetőség velük együtt dolgozni.

„És bár a szerkesztőségünk ma kisebb lett, holnaptól értük is dolgozunk, a Promenad24 pedig ugyanaz a sajtóorgánum lesz, amit együtt létrehoztunk, és amit megszerettek az olvasóink” – közölte a Promenad24.hu szerkesztősége.

A szerkesztőség teljes válasza a hodpress.hu oldalon található. Ebből az is kiderül, hogy olyanokat is írt válaszában a Promenád24, hogy ők (az önkormányzati fenntartású Hodpress.hu-val ellentétben) piaci alapon működtek, nem adóforintokból, de amúgy a hodpress.hu ezt vitatja, mivel például az állami NIF Zrt.-től is kapott pénzeket eddig a kormánypárti lap, ahol most a nagy elbocsátás van.

2021-ben még jelentős árbevétel jött össze a Csanád Média Kft.-nél

A hodpress.hu a Promenad24.hu-t működtető Csanád Média pénzügyi adatai alapján azt is írja, hogy

„talán lenne miből átvészelni a »drasztikusan romló gazdasági környezetet, a szűkülő reklám- és médiapiaci lehetőségeket« Hódmezővásárhely kormánypárti orgánumainak.

Az biztos, hogy a korábbi évekhez képest jócskán felduzzasztott létszámmal működött az elmúlt időszakban a vásárhelyi portál mellett a Makó Híradót és a szentesi Hír45-öt is üzemeltető Csanád Média Kft. A társaság nyilvános beszámolója szerint 2021-ben átlagosan 12, idén áprilisban a legutóbbi publikus céginformációk alapján 15 főt foglalkoztatott. A Pongrácz Tamás tulajdonában álló vállalkozás az elmúlt esztendőben 80 százalékkal, 103-ról 182 millió forintra növelte árbevételét, adózás utáni eredménye pedig 10 millió forint volt.

Elbocsátások a kormánypárti sajtóban

Mint arról a Media1 beszámolt, az áprilisi országgyűlési választások, az újabb fideszes kétharmad óta számos kormánypárti kötődésű médiumnál volt nagy elbocsátás. A kormánypárti Mediaworks megyei lapjainál például egymás után rúgják ki az emberek jelentős részét, amiről itt írtunk. Zártak be lapot is, például ilyen a City7 újság és FourFourTwo. Utóbbi különösen érdekes, ugyanis a focis magazin főszerkesztője Szöllősi György volt, aki Orbán Viktor kedvenc sportújságírója, miközben a lapot a miniszterelnök is támogatta.

Nem csak a kormánypárti sajtóban hozott elbocsátást a választás végeredménye. Épp most írtuk meg, hogy tömeges elbocsátás indult a Jobbik-közeli N1TV-nél és az Alfahírnél.

Még több hír található a Media1-en.

Borító: A Promenad24 szerkesztősége. Fotó: Hodpress.hu

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások