fbpx
A Kisalföld c. újság

Elbocsátotta a Kisalföld munkatársainak jelentős részét a kormánypárti Mediaworks

Győrbe is megérkezett a kormánypárti sajtó a megyei lapokon végigvonuló drasztikus elbocsátási hulláma.

Az ugytudjuk.hu azt írja, hogy összesen 5 embert bocsátott el a kormánypárti KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) alá tartozó Mediaworks Hungary Zrt. a Kisalföld című megyei laptól.

A portál úgy tudja, hogy a távozók között van Werner Krisztina főszerkesztő-helyettes is, aki korábban főszerkesztője is volt egy ideig a Kisalföldnek. Rajta kívül további három újságírót még egy munkatársat küldtek el.

Ez a honlap szerint a teljes megyei lap szerkesztőségének jelentős hányadát teszi ki, ahogy ez más, a Mediaworkshöz tartozó megyei lapoknál is történt. Mint arról korábban a Media1 írt, elbocsátás volt a Fejér Megyei Hírlapnál (FMH) és a Zalai Hírlapnál is, és a hvg.hu szerint a Délmagyarnál (Délmagyarország) is.

A Mészáros Lőrinc közeli Mediaworks a választások után kezdett jelentős költségtakarékossági intézkedésekbe, a City7 című lapját egy város kivételével megszüntette, valamint a FourFourTwo című focis lap kiadását is leállította. A Media1 úgy tudja, hogy a Mediaworksnél további lapoknál is várhatók leépítések, de akár néhány további lapbezárás sem kizárható.

Nem csak a KESMA-nál kezdődött nagy költségtakarékosság. Mint arról a Media1 elsőként beszámolt, megszűnik a szintén Mészáros Lőrinc közeli, de nem a KESMA alá tartozó Pesti TV is.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Kérheti híreinket Telegramon is. Ott vagyunk Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások