fbpx
Joshi Bharat műsorvezető, Mészáros Lőrinc volt feleségének barátja, Bálint Istvánné bicskei polgármester, Mészáros Lőrinc volt feleségének barátnője és György Bence

Joshi Bharaton kívül Mészáros Lőrinc volt feleségének fideszes polgármester barátnője és György Bence marketingigazgató is távozott a Life TV-től

Több személyi változással is együtt jár, hogy nemrég Mészáros Lőrinc volt feleségétől, Kelemen Beatrixtól Mészáros Lőrinc közelébe került a Life TV és az Ozone TV, illetve az ezeket működtető Media Vivantis Zrt. A távozások mellett új igazgatósági tagot is kineveztek.

A Media1 információi szerint

  • végleg eldőlt, hogy távozik év végén Joshi Bharat műsorvezető a Life TV-től
  • a nemrég történt tulajdonosváltással nagyjából azonos időben távozott György Bence marketingigazgató és igazgatósági tag, volt programigazgató és kereskedelmi igazgató
  • kikerült a Life TV-t és az Ozone Tv-t működtető Media Vivantis cégből Bálint Istvánné, Kelemen Beatrix (Mészáros Lőrinc volt feleségének) barátnője a cégből.
  • Érkezett egy új igazgatósági tag is az egykori IKO-s vezető, Strén Bertalan személyében.

Kilépett a volt programigazgató, aki egy idő után először kereskedelmi, majd marketingigazgató és igazgatósági tag volt

György Bence marketingigazgató, korábbi kereskedelmi, illetve programigazgató a cégbírósági adatok szerint november 17-én, vagyis egy nappal azután távozott a Life TV-t és az Ozone Tv-t működtető Media Vivantis Zrt. igazgatóságából, hogy bejelentették a sajtóban: Mészáros Lőrinc exfelesége, Kelemen Beatrix eladja a részvénytársaságot a Progress Média Hungary Kft.-nek, ahová a Pesti TV is tartozik. A Life TV és az Ozone TV új tulajdonosa, a Progress Média Hungary Kft. Vaszily Miklós kormányközeli üzletember (Mészáros Lőrinc egyik bizalmi embere) és a Bizalom Vagyonkezelő Kft. közös tulajdonában áll – utóbbi kft.-ről már korábban megjelent, hogy Mészáros Lőrinc (Orbán Viktor barátjának) pénzét felhasználva szállt be a cég megalapításába. Vagyis az egykori Mészárosnétól nem került messzire a televíziós vállalat: Mészáros Lőrinc közelébe.

A távozó György Bence egy ideig programigazgató volt a Life TV-nél, ám a poszton Kiss Péter egykori TV2-s programigazgató váltotta őt még tavaly tavasszal, amikor Hajdú Péter lett a vezérigazgató. György Bence ezután idén november közepéig igazgatósági tagként, valamint először kereskedelmi igazgatóként, majd marketingigazgatóként még maradt a Media Vivantisnál, de mostanra minden státusza megszűnt. A Media1 érdeklődött erről a médiavállalatnál, ahol több forrásunk is megerősítette, hogy György Bence mostanra valóban teljesen távozott a tulajdonosváltáson átesett cégtől. György Bence nemrég LinkedIn-profilján is feltüntette, hogy távozott a cégtől.

György Bence, a Media Vivantis távozó igazgatósági tagja
György Bence, a Media Vivantis távozó igazgatósági tagja és marketingigazgatója, egykori programigazgatója, majd kereskedelmi igazgatója. Fotó: Linkedin / György Bence

A távozó György Bence a Life TV előtt egy ideig a kormánybarát Faktor.hu-nál volt vezető, a honlapnak alapítója volt, de egy idő után kiszállt. A weblapot az új tulajdonos nem sokkal később odaajándékozta a kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA), majd az 2019 tavaszán bezárta – manapság az oldal egykori tartalma is elérhetetlen. György Bence a Faktor előtt az akkoriban már az elfideszesedés útjára lépő Origo tartalomigazgatója volt, azt megelőzően a TV2-nél volt hírigazgató.

Kelemen Beatrix barátja, Joshi Bharat is távozik

Egy másik fontos változás a Media Vivantis háza tájáról, hogy a Media1 információi szerint véglegessé vált, amiről a sajtóban korábban már hallani lehetett (mi is írtunk róla), hogy Joshi Bharat, a Life TV műsorvezetője távozik a csatornától. Joshi Bharat korábban, egy őszi sajtótájékoztatón még optimistán nyilatkozott egy sajtótájékoztatón a csatornával kapcsolatos közös tervekről.

Őszintén! Joshival
Őszintén! Joshival
Fotó: Life TV / Vajda Anita / Media1-archívum

Az indiai származású műsorvezető szerződése december végén jár le. A műsorvezető azzal összefüggésben hagyja el a tévécsatornát, hogy Kelemen Beatrix eladta azt a volt férjéhez közeli kft.-nek. Ismert: Joshi Bharat és Kelemen Beatrix között a munkakapcsolat mellett szerelemi viszony is létrejött. Ha Joshi Bharat mégis maradt volna, akkor tulajdonképpen a párja volt férjéhez köthető médiacégnek kellett volna dolgoznia. Korábban egyébként a Life TV sajtósa még azt nyilatkozta, hogy korai beszélni arról, hogy Joshi Bharat marad-e a cégnél, mert a jövő évi programkínálatot csak később tervezik bejelenteni, de a Media1 az ügyre közeli rálátással bíró forrásai szerint mostanra teljesen végleges, hogy Joshi Bharat nem marad a csatornánál.

Kelemen Beatrix barátnője, a bicskei fideszes polgármester sem marad a cégnél

Szintén távozott a médiavállalattól Bálint Istvánné, Mészáros Lőrinc volt feleségének barátnője, a Felcsút mellett található Bicske fideszes polgármestere. Bálint Istvánné 2019-től, a Media Vivantis Zrt. indulásától volt igazgatósági tagja a cégnek. Bálint Istvánné és Kelemen Beatrix egyébként már az Echo TV-ben is együtt szerepeltek a cég vezetésében, ezért várható volt, hogy ha Kelemen Beatrix tévés karrierje az Echo TV után a Life TV-nél is véget ér, akkor ő is menni fog. Így is történt november 17-én.

Bálint Istvánné, Kelemen Beatrix barátnője, a Media Vivantis távozó igazgatósági tagja, Bicske polgármestere Orbán VIktor miniszterelnökkel közös fotón
Bálint Istvánné, Kelemen Beatrix barátnője, a Media Vivantis távozó igazgatósági tagja, Bicske polgármestere Orbán VIktor miniszterelnökkel közös fotón. Fotó: Bálint Istvánné / Facebook

Érkezett egy volt IKO-s vezető, aki korábban perrel fenyegetéssel próbálta megakadályozni, hogy elvégezzük oknyomozói újságírói munkánkat

A médiavállalat tulajdonosváltásával egyidejűleg bekerült a vállalat igazgatóságába Strén Bertalan, akinek a nevével a Media1 olvasói a TV2 Bödörék című sorozata körül tavaly kibontakozott ügy kapcsán is találkozhattak. Strén volt az, aki jogi úton próbálta megakadályozni, hogy a Media1 közzétegye azokat a leleplező fotó- és videófelvételeket, amelyek igazolták, hogy valótlanok azok a SorozatWiki oldalon megjelent, a TV2 és a gyártócég által közölt állítások, miszerint a Bödörék című tévésorozat forgatása komoly biztonsági óvintézkedések mellett zajlott és a stáb folyamatosan maszkban dolgozott a COVID-világjárvány alatt. A Media1 birtokába került és közzétett fénykép- és videófelvételeken ennek épp az ellenkezője látszott: a stábtagok ezeken nem viseltek maszkot és egymáshoz szorosan közel állva cigarettáztak a biatorbágyi forgatási helyszínen.

Strén, miután tudomást szerzett arról, hogy fotókat és videót fogunk közölni a történtekről, az IKO nevében perrel fenyegette lapunkat, majd még a közlés után is azt követelte írásos levelében, hogy vegyük le a gyártócég és a TV2 valótlan állításait leleplező felvételeket, mert ha ennek nem teszünk eleget, bírósági eljárást indít ellenünk. A fenyegető hangú levélben foglaltaknak egyébként mi nem tettünk eleget, a cég pedig ezek után megállt, és végül mégsem fordult bírósághoz.

Frissítés 19:02
Hírünket nem sokkal annak élesítése után frissítettük, mivel annak eredeti változatában Bálint Istvánné még mint alpolgármester szerepelt, ami idejétmúlt információ, mivel már polgármesterként irányítja Bicskét.

Még több hír érhető el a Media1.hu oldalon! Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

Borító: Joshi Bharat műsorvezető, Mészáros Lőrinc volt feleségének barátja, Bálint Istvánné bicskei polgármester, Mészáros Lőrinc volt feleségének barátnője, a Media Vivantis távozó igazgatósági tagja és György Bence távozó kereskedelmi igazgató, igazgatósági tag.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások