fbpx
Life TV

Hajdú Péter a TV2 egy korábbi programigazgatójával alakíttatja át a LifeTV-t, hogy abból három éven belül top5 kábelcsatorna legyen

Kiss Péter, a TV2 korábbi programigazgatója veszi át Mészáros Lőrinc feleségének vállalatánál a programigazgatói posztot György Bencétől, aki ezután kereskedelmi igazgatóként dolgozik a cégnél. Hajdú Péter a Media1-nek azt mondta, teljesen átmárkázzák a LifeTV-t Kiss Péterrel.

Kiss Péter lesz a Life és az Ozone tévécsatornákat működtető Media Vivantis Zrt., Mészárosné Kelemen Beatrix (a miniszterelnökkel baráti kapcsolatokat ápoló Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos felesége) médiavállalatának programigazgatója – erősítette meg az Index értesülését Hajdú Péter, a vállalat ma munkába állt új vezérigazgatója a Media1-nek hétfőn telefonon. Hajdú Péter megerősítette azt is, hogy az eddig programigazgató, György Bence a kereskedelmi igazgatói posztot veszi át.

Hajdú Péter a Media1-nek azt is mondta, hogy Kiss Péter már bizonyított korábban, hiszen a TV2-t egy olyan időszakában vezette, amikor „a csatorna a 2008-as gazdasági válságot követően, nehéz körülmények között, fele akkora költségvetésből, mint az RTL-é, el tudta érni, hogy egy időre utolérje a csatorna az RTL Klub nézettségét”. Hajdú Péter hozzátette, hogy Kiss Péter nevéhez fűződik több, a TV2 Média Csoport portfóliójába tartozó kábelcsatorna sikeres elindítása is.

Kiss Péter, a TV2 Csoport egykori programigazgatója
Kiss Péter, a TV2 Csoport egykori programigazgatója. Fotó: TV2 sajtószoba (archív)

Ezt érdemes tudni Kiss Péterről

Kiss Péter 2009 augusztusától 2013 augusztus végéig vezette a TV2 programigazgatóságát. Őt e poszton éppen az a György Bence követte a programigazgatói székben, akinek most ő kerül a helyére a Life TV-nél és az Ozone Tv-nél.

Kiss egyébként valójában már 2003 júliusától szoros kapcsolatban állt a TV2-vel, hiszen a csatorna műsorait gyártó Interaktív Kft.felelős szerkesztője volt, majd 2004 januárjától a TV2 sikersorozata, a Jóban Rosszban fejlesztésén és felépítésén dolgozott, melynek mintegy 3 évig volt producere. Ezt követően 2007-2009. között az Interaktív Kft. ügyvezetője volt. Kiss Péter 2009 augusztusától töltötte be a TV2 Média Csoport programigazgatói pozícióját, ahol ő indította el a FEM3, a PRO4 és a SuperTV2 csatornákat.

Lesznek létszámleépítések, de még nem állt össze a névsor

Amikor ma, nem sokkal a Media Vivantis mai állománygyűlés után megkérdeztük Hajdú Pétert, tervez-e létszámleépítéseket (előzetesen mi jelentős elbocsátásokról hallottunk), a vezérigazgató azt mondta, hogy egyelőre beszélgetéseket folytat a vállalat munkatársaival, hogy felmérje az egyes kollégák kvalitásait és feladatkörét, de hozzátette, hogy igen, szükség lesz létszámbeli konszolidációra, mert az jelenleg magas.

Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója
Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója

Átmárkázzák a LifeTv-t

Hajdú hozzátette, hogy a LifeTV-t teljesen átalakítják, méghozzá úgy, hogy az 3 éven belül a top5 legnézettebb tematikus tévécsatorna legyen a 18-59-es korcsoportban. Az újramárkázás során az eddigi női életmódcsatorna helyett némiképp eltérő irányba indulnak el.

Idén május 6-án jelentették be, hogy Hajdú Péter lesz a Mészárosné Kelemen Beatrix tulajdonában lévő tévés cég, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója. Arról, hogy Hajdú Péternek milyen tervei vannak a Media Vivantis Zrt. élén és ott milyen jelentős változtatásokra készül, a most munkába állt vezérigazgató a Media1-nek nyilatkozott elsőként még tegnap.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások