fbpx
A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár forgatása a mentőautónál 2020.04.16-án, Biatorbágyon a Tópark Lakóparkban

A koronavírus járvány ellenére sem maszk, sem kesztyű nem volt az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár, a TV2 készülő új sorozatának forgatásakor a stábtagok zömén tegnap

A Media1 olyan fotókhoz és videókhoz jutott, amelyek alapján a Stohl András főszereplésével készülő új TV2-s sorozat, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár újraindított forgatási munkálatain a stáb nagy részén, köztük a rendezőn és az operatőrön sem maszk, sem kesztyű nem volt csütörtökön Biatorbágyon, miközben egészen közel álltak egymáshoz. Volt viszont, aki gumikesztyűben cigarettázott. Mutatjuk. Reagált a TV2 sajtóosztálya is a felvételekre.

Orbán Viktor miniszterelnök március 11-én, 38 napja országos veszélyhelyzetet rendelt el Magyarországon a COVID-19 vírus magyarországi terjedése miatt. Aki azóta csak teheti, otthonába zárkózva és más emberektől minél jelentősebb távolságot tartva várja a világjárvány mérséklődését. Távoktatásra álltak át az iskolák, nincsenek rendezvények, leálltak a sportesemények, nem sokkal később kijárási korlátozásokat is elrendelt a miniszterelnök, igaz, valamiért fodrászhoz és manikűröshöz még most is lehet menni. Több nagy gyárban is leállt egy időre a termelés (bár van, ahol azóta már újraindult a munka szigorú óvintézkedések mellett, másutt ezt még csak tervezik). Sokan elvesztették az állásukat, mások távmunkával próbálják átvészelni a helyzetet. A TV2 is otthonmaradásra buzdítja nézőit, sőt #maradjotthon címmel még egy dokureality-t is indított.

Kedden indult újra az Egyszer volt Bödör Gáspárék forgatása

Ilyen előzmények után különösen nagyot ment a napokban a sajtóban, amikor kiderült: a TV2 és partnere, az IKO Műsorgyártó cég a koronavírus-világjárvány (COVID-19) ellenére is újraindította keddtől a májusban premier résszel bemutatkozó, Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatának forgatásait, holott a sorozatban idősebb szereplő is van. Mostanáig arról volt szó, hogy a forgatásokon szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be.

A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatában Bödörék elindulnak Budapestre
A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatában Bödörék elindulnak Budapestre. Fotó: Tv2 sajtószoba (korábbról)

Szerdán még az jelent meg a sajtóban: a „Bödörék” stábja maszkban és gumikesztyűben dolgozik

A témával foglalkozó SorozatWiki egy bennfentes informátorra hivatkozva szerdán írásos beszámolót is közzétett arról, hogy április 14-én, most kedden milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett indult el újra a forgatás az egyik helyszínen. Az oldal informátora például azt állította, hogy a produkció a saját költségén leteszteltette a stábtagokat koronavírusra, majd ezt követően a produkció gumikesztyűket és maszkokat osztott ki, amit az éppen a forgatáson résztvevő színészek kivételével minden jelenlévő stábtagnak viselnie kell és ezeket rendszeresen cserélik. A TV2-t is megkereste az oldal. A csatorna akkor így nyilatkozott:

„A TV2 Csoport és az IKO Műsorgyártó számára elsődleges fontosságú a kollégák és a produkcióban közreműködők egészségének a védelme, folyamatosan nyomon követjük a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket, és a kormányzati intézkedésekkel összhangban végezzük minden tevékenységünket. Az elmúlt hetekben zajlottak a folytatás előkészületei, mostanra teremtettünk meg minden olyan körülményt, amelyek mellett biztonságosan forgathat tovább a stáb.”

A csatorna közleménye ugyan nem említett olyat, hogy a stábtagok számára kötelező a gumikesztyű és a maszk, de nem is cáfolta az elmúlt napokban az erről a SorozatWikin megjelent sajtóhíreket.

A cikk után másnap már sem maszk, sem kesztyű nem volt az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár stábtagjainak többségén

A Media1 birtokába került tegnap több száz megabájtnyi fotó- és videóállomány, amelyeket egy helyszínen lévő informátor készített és juttatott el hozzánk, és amelyek tényszerűen igazolják:

ha netán kedden esetleg még volt is kesztyű és maszk az akkori forgatási helyszínként szolgáló villában a stábtagokon, ez csütörtökön, a Biatorbágyi Tóparknál zajló utcai forgatásoknál már egyáltalán nem volt igaz.

Pedig a jelenlévő minimum 20 fő időnként egymáshoz meglehetősen közel (az országos tisztifőorvos, Müller Cecília és a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal által ajánlott 1,5-2 méteres távolságot biztosan nem betartva) tartózkodott egymás közelében, és védőfelszerelés (maszk, kesztyű stb.) sem volt a stábtagok többségén. Sőt van olyan fotónk is, ahol azt látni: egymás közelében cigarettáztak is.

„Az a helyzet, hogy itt forgatnak Biatorbágyon a Tópark Lakóparkban, és alig van 1-2 emberen bármilyen védőfelszerelés. A stáb nagy része kesztyű, maszk és bármi nélkül, alig néhány centire beszélget egymással. Úgy 20-30-an” – írta le a helyzetet a Media1 a történéseket a közelből dokumentáló informátora, aki állítása igazolásaként küldte el részünkre az általa készített fotó és videósorozatot, amelyből (engedélyével) most egy kisebb válogatást közlünk.

A képek felnagyíthatók!

Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár forgatása, Stohl András a mentőautónál, 18:46-kor
Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár forgatása, Stohl András a mentőautó közelében, 18:46-kor piros kockás ruhában. Fotó: Media1 / olvasónktól

A fotókon láthatjuk a főszereplő Stohl András és a sorozatban ugyancsak felbukkanó Szőke Zoltán (az RTL-es Barátok közt egykori főszereplője, korábban Berényi Miklós megformálója) közvetlen közelségében lévő operatőrt, valamint a rendezőt (Radnai Márkot), de például egy fotóst is. Egyikükön sincsen maszk, de a közelben lévő többi stábtag nagy részén sincsen. A stábtagok főleg egy mentőautóhoz csoportosulva dolgoztak.

A Bödörék forgatása 2020.04.16-án
Forgatnak Bödörék 2020.04.16-án: maszk és gumikesztyű alig volt bárkin

 

Szőke Zoltán beszélget a stáb tagjaival
Szőke Zoltán beszélget a stáb tagjaival

 

Szőke Zoltán és a rendező, gumikesztyű és maszk nélkül
Szőke Zoltán és a gumikesztyű, valamint maszk nélkül dolgozó stábtagok

 

Gumikesztyűben nyúlnak Stohl András fejéhez
Gumikesztyűben nyúlnak Stohl András fejéhez

 

A stábtagok maszk és gumikesztyű nélkül beszélgetnek egymáshoz közel
A stábtagok maszk és gumikesztyű nélkül beszélgetnek egymáshoz nagyon közel, többen eszközökhöz, tárgyakhoz is hozzáérnek védőeszköz nélkül

 

Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár forgatócsoportja
Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár forgatócsoportjának munkatársai arcukhoz is értek időnként, de a cigaretta sem maradt ki.

A fotók és videók alapján úgy tűnik, hogy a TV2-s produkció stábja a koronavírus terjedésének veszélyeivel egyáltalán nem törődve forgat, és alig látni bármi nyomát, hogy a TV2 Média Csoport és az IKO Műsorgyártó valóban betartatná az egészségvédelmi óvintézkedéseket, ahogyan azt állította még egy nappal korábban a tévétársaság.

Informátorunktól egyébként úgy tudjuk, a forgatások egészen a késő esti órákig tartottak tegnap.  (A Media1 birtokába jutott felvételek 18 és 19 óra között készültek.)

Kerestük a TV2-t

A Media1 a felvételek alapos tanulmányázását követően még csütörtök este kérdéseket küldött a TV2 Média Csoport sajtóosztályának, hogy a biatorbágyi forgatáson történtekről érdeklődjön: azt kérdeztük, továbbra is fenntartják-e azt az állítást, hogy minden biztonsági óvintézkedést megtesznek a koronavírus kapcsán.

A sajtóosztályon egyelőre a türelmünket kérték.

UPDATE 10:49: Befutott mostanra a TV2 reakciója

A TV2 sajtóosztályáról mostanra megérkezett a válasz. Ebben azt írják:

A TV2 Csoport és az IKO Műsorgyártó a mindenkor hatályos egészségügyi előírásoknak megfelelően végzi a tevékenységét. A sorozat esetében a kollégákat teszteltettük, csak negatív eredmény birtokában jelenhetnek meg, valamint a forgatások kezdetekor hőmérséklet mérésre is sor kerül. Mindenki megkapja a védőfelszerelését és kézfertőtlenítő is folyamatosan rendelkezésre áll. Mivel Magyarországon a maszk használata jelenleg nem kötelező, ezért csak ajánlani tudjuk a viselését. A kollégák egyéni döntése, hogy felveszik a maszkot vagy sem. Folyamatosan követjük az eseményeket, és ha szükséges, szigorítunk.

Nem akarja látni a képeket az IKO a weben

Levelet kaptunk az IKO Műsorgyártó ügyvezetőjétől is. dr. Strén Bertalan azt írja, tudomására jutott, hogy a forgatáson tiltott felvételek készültek, és kéri, ezeket ne tegyük közzé, szerinte a felvételek a társasága tulajdonát képezik. Ez azonban nem felel meg a valóságnak, ugyanis bárkinek joga van egy utcáról (egy közterületről) felvételeket készíteni. A felvételek szerzői joga pedig a képeket és videókat elkészítő informátoré, aki átadta a képeket szabad közlésre részünkre.

Íme egy fotó a rendezői csapó tábláról.

A Bödörék tegnapi forgatásáról
A Bödörék tegnapi forgatásáról

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) weboldala szerint jelenleg közterületen és emberek között tartózkodva kifejezetten ajánlatos a maszkok viselése.

Ezt írja a MOK: „Aki tünetmentes, és feltétlenül közterületre, emberek közé kell mennie, az hordjon maszkot, ez lehet szövetmaszk is!”

Erről szól az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár

A TV2 legújabb heti fikciós sorozata, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár a dinnyeberki otthonukból, egy nem várt fordulat miatt a fővárosba költözni kényszerülő Bödör család kalandjait mutatja be.

A leírás szerint a vidéki szokások integrálódnak a budapesti életbe, mindez egy olyan történetbe ágyazva, amelynek főszereplői korábban még a falu határát sem hagyták el. A Bödör család tagjait megformáló Szirtes Ági, Stefanovics Angéla, Stohl András, Venczli Zóra és Varga Attila mellett, az epizódszerepekben már a premier adásban olyan további nevek is feltűnnek majd, mint például Kulka János, Szőke Zoltán vagy Mucsi Zoltán.

A Bödör család
A Bödör család

Stohl András a családfőt, Bödör Gáspárt alakítja, aki annak ellenére, hogy még soha nem ment a falu határain túlra, mindent úgy csinál máshol is, mintha otthon lenne. Ebből adóan azt gondolja, nincs olyan, amit ne tudna elintézni. Felesége, Borcsa szerepében Stefanovics Angélát láthatjuk. Borcsa pontosan tudja, hogy milyen a férje, de ő így szereti. A történet fontos szereplője Gáspár anyósa, a cinikus nagymama is, akit Szirtes Ági kelt életre. Venczli Zóra és Varga Attila pedig a Bödör család két gyerekét alakítja majd.

A Bödörékről szóló korábbi cikkeink ITT találhatók meg. További hírek és cikkek találhatók a Media1 híroldalon.

Borító: A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár forgatása a mentőautónál 2020.04.16-án, Biatorbágyon a Tópark Lakóparkban. Fotó: Media1 /informátor
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások