fbpx
Faktor

Vége a Faktor.hu-nak?

Hetek óta nem frissül a digitális sajtótermék, amit az Origo későbbi tartalomigazgatója indított, majd Ómolnár Miklós és Schatz Péter vállalkozása vett át, majd azután a NER-közeli sajtóholdingnak adományoztak.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Media1 tapasztalatai szerint hetek óta nem frissül az Ómolnár Miklós főszerkesztette faktor.hu.

Lekerült a Faktor a Hirkereso.hu nevű hírgyűjtő oldalról is, ahol korábban kiemelt helyen, a nyitóoldal tetején, önálló dobozban szerepeltek a tartalmai. Nem frissül a Faktor Facebook-oldala sem, ahová április vége óta ugyancsak nem került ki semmi. Az olvasókat láthatóan nem különösebben mozgatta meg a médiatermék frissítésének szüneteltetése, nem találtunk ugyanis ezt fájlaló hozzászólásokat.

Ugyancsak nem találtunk az oldal frissítésének megszűnéséről és ennek okáról tájékoztatást.

Április 30-án, este 9-kor került ki az utolsó hír a faktor.hu-ra Elképesztő leletre bukkantak, feltárták a világ legrégebbi bombáját címmel.

A faktor.hu nyitóoldalának egy részlete 2019.05.17-én
A faktor.hu nyitóoldalának egy részlete 2019.05.17-én

A Faktor is a Fidesz-közeli médiaholdinghoz került

A Faktor.hu tulajdonosa az impresszum szerint a Nouvelle Media Kft., melyet korábban megvett a Ripost Média, a Ripost nevű kormányközeli nyomtatott és online revolvermédiumok kiadója. A Ripost Media Kft.-t (és ezzel együtt a faktor.hu-t) odaadták tavaly november végén a NER-közeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA), ahová közel 500 médiatermék tartozik a HírTV-től az összes megyei lapon át a Nemzeti Sportig.

Korábban arról volt szó, hogy Ómolnár Miklós vezetésével összehangolják a Bors, a Ripost és a Lokál működését, de azt nem említették, hogy a KESMA cége felfüggeszteni készül a szintén meglehetősen bulváros tartalmú faktor.hu működését.

Ómolnár Miklós, a kormányközeli bulvár főnöke
Ómolnár Miklós, a kormányközeli bulvármédiumok főnöke, a Faktor főszerkesztője a Story4 TV Esti sztori című műsorában korábban

A faktor.hu-t eredetileg egyébként György Bence, az Origo későbbi tartalomigazgatója alapította, nem sokkal azután, hogy távozott a TV2 vezetői posztjáról. Ő azonban, miután az Origóhoz ment át az oldalától és vele tartott egykori kollégája is, eladta a a Faktort a Ripostot is tulajdonló Nouvelle Media Kft.-nek, amelynek Ómolnár Miklós mellett Schatz Péter volt a tulajdonosa akkoriban.

A Media1 kérdést küldött a Faktornak, hogy tervezik-e még a folytatást, ha reagálnak, arról természetesen beszámolunk.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!