fbpx
Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója

Hajdú Péter nagy átalakításokra készül a Life és az Ozone tévécsatornákat működtető cégnél

A Mészáros Lőrinc feleségének tulajdonában lévő Media Vivantis Zrt. hétfőn munkába álló új vezérigazgatója a Media1 értesülése szerint állománygyűléssel kezd, ahol bemutatkozását követően jelentős változásokat jelent be és bemutatja a cég leendő menedzsmentjét. A tévés portálunknak elmondta, mi az átalakítások célja.

A Media1 információi szerint nagy átalakításokra készül Hajdú Péter, akiről pár napja derült ki, hogy ő lesz a Media Vivantis Zrt., a Mészárosné Kelemen Beatrix (Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó, a miniszterelnök barátjának felesége) tulajdonában lévő, a Life és az Ozone tematikus életmód, illetve zöld tematikájú tévécsatornát működtető médiavállalat vezérigazgatója. Úgy tudjuk, hogy Hajdú Péter átalakítja a cég menedzsmentjét, saját csapatot épít, illetve egy jelentősebb tervezett leépítésről is hallani lehet.

Vasárnap délután a Media1 megkérdezte erről Hajdú Pétert, aki annyit mondott, hogy hétfőn állománygyűlést tart a vállalatnál, ismerteti a cég új menedzsmentjének összetételét. A többi kollégát szeretné előbb megismerni, és csak azután hozzák meg a stáb átalakításával kapcsolatos további lépéseket. Hajdú azt megerősítette, hogy magas a létszám, így ebben is lehetséges változtatás, de még biztosan nem holnap. Hajdú Péter hozzátette, hogy a programigazgatóval is egyeztetni szeretne a tévé csapatának összetételéről.

Hogy ki lesz a programigazgató, azt a 45 éves tévés vezető hétfőn tervezi ismertetni a kollégáival. Hajdú általánosságban véve elmondta, hogy olyanokkal szeretné magát körülvenni, akiknek nagyon ad a véleményére, ezért kikéri a programigazgató véleményét is.

Ez Hajdú Péter célja a Life TV és az Ozone Tv átalakításával

A médiavállalatnál tervezett átalakítások célja Hajdú Péter szavai szerint a konszolidáció, vagyis minden a márkaépítés érdekében történik, és annak érdekében, hogy a 18 és 59 év közötti korcsoportban erősíteni tudjon a Life TV és az Ozone Tv, növekedjen a csatornák közönségtábora – mondta a Frizbi egykori műsorvezetője, akitől egyébként nem idegen a vállalatvezetés, hiszen korábban saját produkciós cége volt.

Life TV és Ozone TV

A Media Vivantis Zrt.-nél hétfőn munkába álló új vezérigazgató a Media1-nek azt mondta,  főleg a Life TV kapcsán szeretne erősíteni, mivel az Ozone nagyjából azt a teljesítményt nyújtja, ami tőle elvárható, de ennek a csatornának a kapcsán is vannak elképzelései, hogyan tudna növekedni a nézettsége.

Arra, hogy hogyan kívánják megváltoztatni a Life TV és az Ozone TV műsorstruktújárát, Hajdú Péter azt mondta, erről most még korai lenne beszélni.

A Life és az Ozone Tv-t tavaly tavasszal azután vásárolta meg Mészáros Lőrinc felesége az azokat korábban működtető New Wave Mediától, az Origo működtetőjétől, hogy a HírTv-vel összeolvadt az Echo Tv, melynek addig Mészárosné a vezetője volt. Ezt követően egyszer már jelentős átalakításra került sor a csatornáknál, ami új vizuális megjelenést és új programokat is magával hozott.

További tévés hírek találhatók a Media1-en, ahol nemrégiben beszámoltunk arról is, hogy kiszivárgó levelek alapján 30 százalékkal olcsóbb nézettségmérést szeretnétek elérni a hazai tévécsatornák a Nielsen Közönségmérésnél a koronavírus-világjárvány, de a monopol helyzetű cég egyelőre ellenáll.

Frissítés 05.11

Kiss Péterrel, a Tv2 Csoport volt programigazgatójával átmárkázzák a Life TV-t

Hajdú Péter vezérigazgató az iménti cikk megjelenését követő napon, közvetlenül az állománygyűlés után a Media1-nek megerősítette az Index ekkor megjelenő értesülését, hogy Kiss Péter, a TV2 Csoport egy korábbi programigazgatója veszi át a Media Vivantis programigazgatói posztját, míg az eddigi programigazgató, György Bence kereskedelmi igazgatóként dolgozik ezután. Hajdú a Media1-nek elmondta, miért Kiss Péterre esett a választása, és szólt arról is, hogy 3 éven belül top5 kábelcsatornát szeretnének egy átmárkázást követően a Life Tv-ből. A létszámleépítésekről azt mondta, most még elbeszélgetnek a munkatársakkal, utána dől el, kinek a munkájára tartanak igényt.

Borító: Hajdú Péter
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások