fbpx
Milkovics Pál (Brit Media) és Varga Zoltán (Central Médiacsoport)

Egymást „püföli” két ismert magyar médiavállalkozó, Milkovics Pál és Varga Zoltán

Meglehetősen erős kijelentések jelentek meg egy interjúban először Varga Zoltántól, a 24.hu-t és a Nők Lapját, valamint számos más lapot megjelentető Central Médiacsoport tulajdonosától a Pesti Hírlapot, az ELLE magazint, a Neokohnt és a 168 órát kiadó Michaeli, Schwartz & Brit Media céggel kapcsolatban, amire azután utóbbi médiacég részéről Milkovics Pál vezérigazgató reagált oly módon, hogy válaszában Varga Zoltánról tett kijelentéseket.

„Kedves Zoltán, fele annyit fizetünk az ELLE-ért mint Te fizettél. Kétszer annyit adunk el belőle mint nektek sikerült. Már az első lapszámunk nyereséges volt, ahogy azóta mindegyik. Kérlek, hagyj fel a főszerkesztő fenyegetésével is. Értem, hogy nem esik jól, de mindannyian hozunk rossz döntéseket az üzletben, még Te is”

– ezzel a Facebook-bejegyzéssel reagált Milkovics Pál, az ELLE magazin magyar kiadását az idei év elején a francia licenctulajdonossal kötött szerződés alapján átvevő Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatója és a vállalat társtulajdonosa arra az interjúra, amelyet Varga Zoltán üzletember, az ELLE-t tavalyig kiadó, majd annak bezárását bejelentő Central Médiacsoport többségi tulajdonosa és vezérigazgatója adott a Forbesnak.

Milkovics arra reagált, hogy Varga Zoltán a vele készült hosszú interjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy azért nem hosszabbította meg a Central Médiacsoport az ELLE című divatlap licencszerződését a francia jogtulajdonossal és azért jelentette be 2020 végén a lap bezárását, mert úgy gondolta, a magazinnal nem lehet annyi pénzt keresni, hogy megérje fenntartani. Varga arról is beszélt, nagyon meglepődött azon, amikor Milkovics Pál cége mégis átvette a lapot a francia licenctulajdonostól.

Varga azt állította az üzleti lapnak, Milkovics „olyan feltételekkel vette a lap jogait, ami arra utalt, hogy itt valami más van a háttérben.”

A Forbes kérdésére, hogy állami hátszélre utal-e ezzel Varga, úgy felelt:

„nekem ami az előválasztási kampányban a Pesti Hírlapnál történt, mindent megmagyaráz”.

Varga ezzel arra utalt, hogy a szintén Milkovicsékhoz tartozó Pesti Hírlap címoldalán Márki-Zay Pétertől származó korábbi idézetek jelentek meg az eredeti szövegkörnyezetből kiragadva az előválasztás második fordulójában, Márki-Zayt támadva és Dobrev Klárát segítve.

A korábban csak Brit Mediaként ismert, de egy ideje már Michaeli, Schwartz & Brit Media nevet viselő, az ELLE, az ELLE Decoration és a Pesti Hírlap mellett a 168 Órát és a Neokohn.hu-t is megjelentető médiacégbe idén nyáron szállt be 50% részesedéssel Schabi Michaeli izraeli-grúz befektető, a Princess Pékség és néhány, főleg ingatlannal és fogászati implantátumokkal foglalkozó vállalkozás tulajdonosa, aki nem tagadta a Media1-nek adott exkluzív interjúban, hogy Rogán Antal barátja, de azt mondta, befektetésének ehhez nincs köze, valamint azt állította, hogy másokkal is jó kapcsolatokat ápol.

A Forbesnak adott mostani interjúban Varga Zoltán, a 24.hu-t és a Nők Lapját, valamint a Story magazint és számos más online és print lapot is megjelentető Central Médiacsoport többségi tulajdonosa nem csak az ELLE magazin kapcsán történtekről beszélt, de szólt egyéb hazai és külföldi befektetéseiről is. Beszélt arról is, hogy továbbra sem akar megválni a Central Médiacsoporttól. Szólt arról a fizetéscsökkentésről is, amelyet a COVID-járvány első hulláma alatt hajtottak végre a Centrálnál átmenetileg a koronavírus miatt elakadó árbevételek miatt. Ennek kapcsán arról beszélt, mivel a tavalyi üzleti év végül mégis jól alakult, jutalmat is tudtak fizetni a hűséges kollégáknak. Azt is mondta, hogy a Nők Lapja fizetőkapus megoldása egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az is szóba került az interjúban, hogy a Cosmopolitan című lap print változatát megszüntették, és a digitális térbe vitték át a magazint. Az interjúban Varga egyébként azt mondta, a napi operatív munkában ő már nem vesz részt a Centralnál, csak havi egy board meetingen áttekinti a vállalattal kapcsolatos főbb ügyeket, mert a napi vezetést Vági Róbert vezérigazgató-helyettesre bízta tavaly év végén, akivel, szemben az elődjével, Mészáros Kingával, elégedett.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Borító: Milkovics Pál (Michaeli&Schwartz&Brit Media) balra és Varga Zoltán (Central Médiacsoport) jobbra. Fotó: Media1-kollázs
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások