fbpx
A Pesti Hírlap 2021.10.13-i címlapja

Újabb Márki-Zay Péter idézettel reagál a Pesti Hírlap a 444 bírálatára

Információink szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom előválasztási miniszterelnök-jelöltjének két évvel ezelőtti, a gyerekek testi fenyítésével kapcsolatos nagy port kavaró nyilatkozata után újabb, szintén két évvel ezelőtti MZP-s mondatot tűz címoldalára a napilap szerdán.

„Elfogadhatatlan számomra a válás és az abortusz. Márki-Zay Péter. Ez nem hirdetés. Ez a valóság”

– mindössze ebből az öles betűkkel, a lap fejlécével együtt egy egész A/4-es oldalt beterítő figyelemfelkeltő idézettel jelenik meg a Pesti Hírlap szerda délután a címoldalán – tudta meg a Media1.hu. Ez a címlap látszódik fenti kiemelt képünkön.

A Pesti Hírlap címlapjának érdekessége, hogy ezeket a gondolatokat Márki-Zay Péter nem most, hanem a 444.hu korabeli híre szerint 2019 nyarán, azaz több mint két évvel ezelőtt egy Facebook-bejegyzésben írta. (Azt az ingyenes újság címlapjára már nem emelték ki, hogy a politikus azt is hozzátette, hogy annak ellenére, hogy ellenzi az abortuszt és a válást, nem akarja törvényben megtiltani.)

A Pesti Hírlap nem először idéz MZP néhány évvel ezelőtti nyilatkozataiból a címoldalán hasonlóan feltűnő megoldást választva. A 444.hu kedden bírálta is emiatt Milkovics Pál és Shabi Michaeli közös napilapját: a 444 szerint a Pesti Hírlap a kormányzati kommunikációnak kedvezett, amikor idézte Márki-Zay Péter azon 2019-es nyilatkozatát, amelynek lényege az volt, hogy szerinte elfogadható a gyerekek testi fenyítése.

A Pesti Hírlap 2021.10.11-én megjelent számának címlapja.
A Pesti Hírlap 2021.10.11-én megjelent számának címlapja. Fotó: pestihirlap.hu

A 444 egyébként arra is felfigyelt, hogy állami hirdetések is megjelentek a Pesti Hírlapban: többek között az állami Szerencsejáték Zrt. hirdetett szerencsejátékot címoldalon, valamint azt is észrevételezték, hogy eközben Dobrev Klárával elég barátságos az újság, amit azért tartanak érdekesnek, mert a kormányközeli sajtóban is mintha Dobrevet szeretnék Orbán Viktor jövő évi kihívójaként látni. A Media1 kereste a 444 cikke kapcsán Milkovics Pált, a kiadó vezérigazgatóját, de azt üzente, nem kívánják kommentálni a 444 cikkét.

Idén nyáron derült ki, hogy a Pesti Hírlap kiadója, a Brit Media (mai nevén Michaeli, Schwartz & Brit) tulajdonost váltott, és beszállt a cégbe 50 százalékos tulajdonosnak a Rogán Antal barátjaként is ismert Shabi Michaeli izraeli-grúz üzletember. Michaeli egyébként a Media1-nek adott interjúban azt mondta, médiabefektetésének nincs köze a Fidesz prominens politikásához fűződő kapcsolatának.

A médiavállalat egyébként folyamatos terjeszkedésben van. Övék a Pesti Hírlap mellett a 168 Óra hetilap és a 168.hu, továbbá a Neokohn nevű zsidó hírportál, kisebbségi tulajdonrészük van a Klubrádió Zrt.-ben, valamint az idei év óta az ELLE és az ELLE Decoration című lapok is oda tartoznak. Ezenkívül mint arról elsőként a Media1 beszámolt néhány nappal ezelőtt, épp vidéken indítanak ingyenes napilapokat a Pesti Hírlap mintájára.

További hírek a Media1-en

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások