magyar Cosmopolitan magazin

Megszűnik a magyar Cosmopolitan magazin nyomtatott kiadása

A Central Médiacsoport az internetre költözteti át az ország egyik legnagyobb múltú, 1997 óta létező glossy magazinját. Holnap jelenik meg az utolsó nyomtatott kiadás a lapból.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Central Médiacsoport ma, kedden egy partnereinek küldött hírlevélben bejelentette, hogy 2020. június 10-én, holnap jelenteti meg utoljára a Cosmopolitan című magazinját nyomtatásban.

A „Cosmo-lányok” augusztustól az online térben érhetik majd el a Cosmo tartalmát. A Cosmopolitan holnap az alábbi címlappal búcsúzik el a nyomtatott megjelenéstől.

A Cosmopolitan utolsó lapszáma
A Cosmopolitan utolsó, holnap megjelenő lapszáma

„A jelenlegi lépésünk reagál a nemzetközi trendekre, hiszen az online felületen a hírfogyasztás mellett nőtt az igény a nagyobb terjedelmű, egyébként klasszikusan magazinos jellegű anyagokra. Büszkék vagyunk rá, hogy a magazin az elmúlt 12 évben egyedülállóan stabil online platformot épített ki és a megváltozott fogyasztói igények mellett is folyamatosan tudjuk biztosítani olvasóinknak a Cosmopolitan élményt”

– magyarázta a döntést Lipták Tímea, a Central Médiacsoport magazin-üzletágának igazgatója.

A Cosmopolitan nemcsak a print glossy magazinpiacon nyitott elsőként 1997-ben, de az online térben is úttörőként indította el glossy website-ját 2007-ben.

„Mit jelent a gyakorlatban, hogy a Cosmopolitan márka az online térben él tovább? Az olvasóinkat naponta 25 új frissüléssel várjuk, tehát nemhogy kevesebb, hanem egy bővített tartalmat, és még komplexebb olvasói élményt szeretnénk kínálni a Cosmopolitan.hu-n. Külön öröm, hogy a print stáb tagjai közül sokan folytatják velünk a munkát digitálisan, hiszen a szerkesztőségben évek óta hittünk az integrált tartalomgyártásban. Továbbra is célunk, hogy a beauty szektor újdonságairól elsőként és glossy minőségben készítsünk anyagokat. A digitális tartalomgyártás fejlesztése mellett pedig a Cosmopolitan BTL aktivitásait további live-eseményekkel bővítjük majd a jövőben”

– árulta el Sabján Johanna, a Cosmopolitan főszerkesztője.

Sabján Johanna, a Cosmopolitan és a Best magazin főszerkesztője
Sabján Johanna, a Cosmopolitan és a Best magazin főszerkesztője. Fotó: Central Médiacsoport / Media1-archív

A magyar Cosmopolitan magazin legutóbbi, 2020. első negyedéves, a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) által auditált értékesített példányszáma 12.546 volt, a nettó nyomott példányszáma 22.378.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!