fbpx
Az Origo hirdetése Budapesten

Átlag feletti sérelemdíjra kötelezte és keményen megfeddte a Fővárosi Törvényszék az Origót

A bíróság a sérelemdíj mértékének meghatározásakor azt is figyelembe vette, hogy a kormánypárti weblap nem hajtotta végre a korábbi sajtóhelyreigazítási perben született jogerős ítéletet.

A Fővárosi Törvényszék tegnapi, keddi ítéletében az átlagosnál magasabb összegű, a Media1 információi szerint milliós nagyságrendet kitevő kártérítés megfizetésére ítélte az Origo.hu címen elérhető honlap kiadóját. A kormánypárti portál – a megtámadott DK-s politikust, Gréczy Zsoltot még csak meg sem kérdezve – előzőleg több cikkben is azt állította, hogy Gréczy úgymond nőket zaklatott. A lap ezt annak ellenére állította, hogy állítását sem a korábbi, a cikkek helyreigazítását kezdeményező perekben, sem a mostani kártérítési perben nem tudta bizonyítani, a leírtak valótlannak bizonyultak.

A bíró a kártérítési pert lezáró ítélethirdetéskor az indoklásban elmondta: azért döntött a felperes politikus által igényelt kártérítés teljes összegének megítélése mellett, mert kiemelt közszereplő esetében sem elfogadható, hogy csupán a politikai viták terepének próbáljanak beállítani súlyos erkölcsi és büntetőügyi kérdéseket, ha a tényállítás egyértelmű valótlanság.

A bíró azt is hozzátette: az ítéletet súlyosbította az a körülmény, hogy az Origo – bár erre jogerős bírósági döntés kötelezte –, a mai napig nem közölte a helyreigazítást, amelyre még tavaly kötelezték. Az Origo ezáltal nem hajtotta végre az ítéletet, így megfosztotta olvasóit attól, hogy a portál hazugságáról értesüljenek.

Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője
Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője. Fotó: DK

Gréczy Zsoltról egyébként immár 21 bírósági ítélet mondta ki, hogy a kormánypárti sajtó ártatlanul vádolta zaklatással: valamennyi ezzel kapcsolatos pert az ellenzéki politikus megnyerte.

A DK politikusát egyébként a Dr. Czeglédy Csaba és Társai Ügyvédi Iroda képviselte a bíróságon.

További hírek érhetők el a Media1-en

Borító: Az Origo reklámozza magát egy kültéri hirdetőoszlopon. Fotó: Ladányi András / Media1

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások