Németh Sándor, az ATV Zrt. többségi tulajdonosa, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze

Pert nyert az Átlátszó ellen a Hit Gyülekezete, de a lap felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához, mert hibásnak tartja az ítéletet

Korábban a Magyar Hang és Átlátszó több pert is megnyert a kisegyház ellen, de most a kisegyház nyert meg egy eljárást, ami miatt az Átlátszót helyreigazításra kötelezné a bíróság. Az Átlátszó jogásza azonban arról beszélt a Media1-nek, nem fogadják el a döntést, így a jogi csatározásnak a korábban az ATV-t tulajdonló kisegyház és az internetes lap között még közel sincs vége.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Fővárosi Ítélőtábla december 3-án, csütörtökön meghozott ítéletében arra kötelezte az atlatszo.hu szerkesztőségét, hogy 5 napon belül tegyen közzé helyreigazító közleményt, miszerint valótlanul állították, hogy a Hit Gyülekezete gyülekezeti vagyonából Németh Sándor magánvagyona lett. (Mint idén tavasszal az Átlátszó és a Magyar Hang közös oknyomozó cikkéből kiderült, Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze lett az ATV tulajdonosa.)

A Hit Gyülekezetéhez közeli Hetek című lap internetes oldala azt írja, hogy a Fővárosi Ítélőtábla indokolásában teljes mértékben elfogadta a Hit Gyülekezete által előadott tényeket, vagyis azt, hogy a helyreigazítani kért közlés („a gyülekezeti vagyonból magánvagyon lett” kijelentés) tényállítás, az alperesek pedig ennek a valódiságát nem tudták bizonyítani.

Úgy ítélték meg, hogy a gyülekezet által beadott okiratokból egyértelműen kiderül, miszerint Németh Sándor vezető lelkész nem a gyülekezeti vagyon kárára szerezett tulajdonrészt az ATV-ben.

Az ATV székháza Budapesten
Az ATV székháza Budapesten

A Hetek Németh Tibort, a Hit Gyülekezete jogi képviselőjét idézte, aki arról beszélt a Hetek beszámolója szerint jogerős ítélet kapcsán, hogy

„egy olyan koncepcionális cikkről született most döntés, ami vagyoni visszaélésekkel vádolta a Hit Gyülekezetét és annak vezetőjét. A bíróság most erről, a Bartus László könyvére épülő prekoncepcióról állapította meg, hogy nem felel meg a valóságnak. A tényszerű és jogerős döntés azért is fontos, mert egy hasonló tartalmú cikk ügyében a Magyar Hang ezen állítását nemrég egy másik ítélet véleménynek minősítette.”

Pert nyert a Magyar Hang és a Hang.hu a Hit Gyülekezetével szemben | Media1

Az ítélet mindkét esetben jogerős.

Átlátszó: Jogorvoslattal élünk, az ítélet hibás, már több eljárást is megnyertünk

A Media1 megkereste az Átlátszót is, melynek főszerkesztője, Bodoky Tamás csütörtök este dr. Tóth Balázshoz, a lap jogi képviselőjéhez irányított bennünket. Tóth Balázs lapunkkal közölte:  felülvizsgálatot kérnek a Kúriától, mivel a megjelent tartalommal kapcsolatban eddig 5 bírói ítélet született 4 különböző bírói tanácstól, és mindegyik elutasította a Hit Gyülekezete keresetét. Tóth Balázs azt mondta:

Az ötödik tanács a hatodik ítéletben egyetlen mondatot ítélt meg valótlannak a 8000 karakteres cikkben.

Az Átlátszó jogásza szerint az ítélet egyértelműen téves,

„amit nem csak mi vélünk így, hanem az összes többi bíró, aki ebben ítéletet hozott, köztük a Fővárosi Ítélőtábla másik tanácsa, amelyik jogerősen elutasította ugyanezt a keresetet.”

Tóth Balázs azt mondta, felülvizsgálatot arra alapozva fognak kérni, hogy a cikkben nem volt valótlan állítás.

További hírek találhatók a Media1-en! Kövessen bennünket a Facebookon, RSS segítségével vagy iratkozzon fel napi hírlevelünkre!

Borító: Németh Sándor, az ATV Zrt. többségi tulajdonosa, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!