fbpx
Dull Szabolcs Fotó: Czémán Anna / Media1

Megszólalt az Index elbocsátott főszerkesztője

Dull Szabolcs azt mondja, az elmúlt hetek eseményei meggyőzték arról, hogy szüksége van Magyarországnak egy olyan médiumra, ahol nem lopakodó erők határoznak arról, mi kerülhet az újságba. Szerinte a veszélyjelző barométer indokolt volt.

Mint arról elsőként a Media1 beszámolt, rendes felmondással az Index.hu Zrt. a mai napon elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, a döntést Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke jelentette be.

A Media1 kereste a főszerkesztőt, de egyelőre nem vette fel a telefonját. Az Indexen azonban megjelent tőle egy közlemény, melyben azt írja, szerinte indokolt volt az Index szabadságát jelképező barométer átállítása veszélyjelző állásra.

„Nem véletlenül érezte az Index szerkesztősége veszélyben magát, és nem véletlenül döntöttem úgy, hogy átállítom a szabadságunkat jelző barométert. Mindvégig az Index szerkesztőségének érdekeit tartottam szem előtt, ahogy ez főszerkesztőként kötelességem is volt. Az elmúlt hetek eseményei még jobban meggyőztek arról, hogy Magyarországnak szüksége van egy olyan lapra, ahol nem lopakodó külső erők határoznak arról, mi kerüljön az újságba és kik csinálják azt az újságot. Ahol az egyetlen cél az olvasók tájékoztatása. Ahol nincs felső, kiismerhetetlen politikai vagy gazdasági akarat. Ahol szabadon, függetlenül lehet dolgozni.”

írta Dull Szabolcs.

Frissítés 16:56

Időközben kikerült egy videófelvétel, amelyen Dull Szabolcs a távozása előtt ismerteti munkatársaival a történteket, és további részletekkel is szolgál. Többek között azt mondja, megpróbálták megvenni a hallgatását azzal, hogy először közös megegyezéssel akarták elküldeni.

Frissítés 18:24

Bodolai László visszautasítja, hogy megzsarolta az Index elbocsátott főszerkesztőjét. Bodolai máshogyan emlékszik a felmondás körülményeire.

Az ügy előzményeiről itt találhatók korábbi írásaink.

Borító: Dull Szabolcs, az Index távozó főszerkesztője tavaly, az Index születésnapján.  Fotó: Czémán Anna / Media1 (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások