fbpx
Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Bodolai László szerint hazugság, hogy megzsarolta az Index kirúgott főszerkesztőjét

Bodolai László máshogyan emlékszik vissza Dull Szabolcs főszerkesztő mai elbocsátásának körülményeire, mint tette azt Dull.

A Media1 is beszámolt arról a videóról, amelyet a 444 tett közzé arról, ahogy Dull Szabolcs, az Index ma elbocsátott főszerkesztője beszél az Index szerkesztőségében búcsúzóul a stábnak az elbocsátása körülményeiről, így arról, hogy Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke és egyben a tulajdonos Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnök állítólag megpróbálta megvásárolni a hallgatását, amikor pénzt ajánlott fel, hogy lépjen le csendesen, közös megegyezéssel, és pénzt is kaphat.

Bodolai erre reagálva azonban közölte, hogy sem zsarolás, sem nyomásgyakorlás, sem elhallgattatás nem történt.  Bodolai László a Pesti Hírlapnak elmondta:

„Nem zsaroltam meg senkit!”.

Bodolai azt mondta a lapnak: az elmúlt hetek belső feszültségei miatt mostanra érlelődött meg benne a döntés Dull elbocsátásáról.

„Felajánlottuk neki a jogszabályok által rögzített módon a közös megegyezéssel történő felmondást. Ebben természetesen szerepelt titoktartási nyilatkozat, de épp olyan, amilyet bármelyik cég használ. Közös megegyezés esetén természetesen végkielégítés is jár a munkavállalónak. Dull Szabolcs egy órás gondolkodási időt kért, majd ezt követően jelezte, hogy nem akarja a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, a rendes felmondást fogadja el”.

A vezérigazgató hozzátette: a közös megegyezéssel történő felmondásnál kizárólag az üzleti titkokra vonatkozott a titoktartási nyilatkozat. „Ugyanezt írta alá, amikor szerződést kötöttünk vele és a rendes felmondás esetében is ugyanez vonatkozik rá. Bárhogy is vált el az utunk, pontosan ugyan olyan titoktartási rendelkezések vonatkoznak Dull Szabolcsra” – tette hozzá.

Bodolai a Pesti Hírlapnak azt is mondta: a jelenlegi feszült helyzetben Dull lépését nem úgy értékeli, mint ami az Index működésének és stabilitásának előnyére válik. A főszerkesztői pozíció betöltéséről elmondta: jelen pillanatban a főszerkesztő-helyettesek koordinálják a portál működését. Ez nem egyedi jelenség Bodolai szerint.

Bodolai László a Media1-nek küldött közleménye

A mai napon a médiában több helyen megjelent Dull Szabolcs főszerkesztő azon állítása, hogy elbocsátásakor az Index.hu Zrt. igazgatósága „méltányos összeget” ajánlott fel neki, a hallgatásáért cserébe.

Ezt a fenti állítást határozottan cáfolom!

Sem tőlem, sem a vezetőség más tagjától nem kapott ilyen ajánlatot, felé ilyen kérés nem hangzott el.

Amit felajánlottam neki, az az, hogy az eddigi munkáját méltányolva – neki és szerkesztőségnek elmondott indokokat mérlegelve –  közös megegyezéssel váljunk el egymástól.

Ezzel Szabolcs nem kívánt élni, így munkáltatóként rendes felmondással megszüntettem a munkaviszonyát. dokumentumok titoktartásra vonatkozó része semmiben sem különbözött Dull Szabolcs munkaszerződésekben foglaltaktól.  A rendes felmondás és a közös megegyezéssel történő okirat nem  tett különbséget a titoktartási kötelezettség alól, tehát nem volt arról szó, hogy ha  a közös megegyezéses papírt írja alá a volt főszerkesztő, erőteljesebb titoktartást kellett volna cserébe vállalni.

Az ezzel ellentétes állítások mind hamisak.

Az ezzel ellentétes állítások mind hamisak.

dr. Bodolai László

Index.hu Zrt.

igazgatósági elnök

 

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Bodolai László az ATV Start című műsorában korábban. Fotó: archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások