fbpx
Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Bodolai László szerint hazugság, hogy megzsarolta az Index kirúgott főszerkesztőjét

Bodolai László máshogyan emlékszik vissza Dull Szabolcs főszerkesztő mai elbocsátásának körülményeire, mint tette azt Dull.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Media1 is beszámolt arról a videóról, amelyet a 444 tett közzé arról, ahogy Dull Szabolcs, az Index ma elbocsátott főszerkesztője beszél az Index szerkesztőségében búcsúzóul a stábnak az elbocsátása körülményeiről, így arról, hogy Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke és egyben a tulajdonos Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnök állítólag megpróbálta megvásárolni a hallgatását, amikor pénzt ajánlott fel, hogy lépjen le csendesen, közös megegyezéssel, és pénzt is kaphat.

Bodolai erre reagálva azonban közölte, hogy sem zsarolás, sem nyomásgyakorlás, sem elhallgattatás nem történt.  Bodolai László a Pesti Hírlapnak elmondta:

„Nem zsaroltam meg senkit!”.

Bodolai azt mondta a lapnak: az elmúlt hetek belső feszültségei miatt mostanra érlelődött meg benne a döntés Dull elbocsátásáról.

„Felajánlottuk neki a jogszabályok által rögzített módon a közös megegyezéssel történő felmondást. Ebben természetesen szerepelt titoktartási nyilatkozat, de épp olyan, amilyet bármelyik cég használ. Közös megegyezés esetén természetesen végkielégítés is jár a munkavállalónak. Dull Szabolcs egy órás gondolkodási időt kért, majd ezt követően jelezte, hogy nem akarja a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, a rendes felmondást fogadja el”.

A vezérigazgató hozzátette: a közös megegyezéssel történő felmondásnál kizárólag az üzleti titkokra vonatkozott a titoktartási nyilatkozat. „Ugyanezt írta alá, amikor szerződést kötöttünk vele és a rendes felmondás esetében is ugyanez vonatkozik rá. Bárhogy is vált el az utunk, pontosan ugyan olyan titoktartási rendelkezések vonatkoznak Dull Szabolcsra” – tette hozzá.

Bodolai a Pesti Hírlapnak azt is mondta: a jelenlegi feszült helyzetben Dull lépését nem úgy értékeli, mint ami az Index működésének és stabilitásának előnyére válik. A főszerkesztői pozíció betöltéséről elmondta: jelen pillanatban a főszerkesztő-helyettesek koordinálják a portál működését. Ez nem egyedi jelenség Bodolai szerint.

Bodolai László a Media1-nek küldött közleménye

A mai napon a médiában több helyen megjelent Dull Szabolcs főszerkesztő azon állítása, hogy elbocsátásakor az Index.hu Zrt. igazgatósága „méltányos összeget” ajánlott fel neki, a hallgatásáért cserébe.

Ezt a fenti állítást határozottan cáfolom!

Sem tőlem, sem a vezetőség más tagjától nem kapott ilyen ajánlatot, felé ilyen kérés nem hangzott el.

Amit felajánlottam neki, az az, hogy az eddigi munkáját méltányolva – neki és szerkesztőségnek elmondott indokokat mérlegelve –  közös megegyezéssel váljunk el egymástól.

Ezzel Szabolcs nem kívánt élni, így munkáltatóként rendes felmondással megszüntettem a munkaviszonyát. dokumentumok titoktartásra vonatkozó része semmiben sem különbözött Dull Szabolcs munkaszerződésekben foglaltaktól.  A rendes felmondás és a közös megegyezéssel történő okirat nem  tett különbséget a titoktartási kötelezettség alól, tehát nem volt arról szó, hogy ha  a közös megegyezéses papírt írja alá a volt főszerkesztő, erőteljesebb titoktartást kellett volna cserébe vállalni.

Az ezzel ellentétes állítások mind hamisak.

Az ezzel ellentétes állítások mind hamisak.

dr. Bodolai László

Index.hu Zrt.

igazgatósági elnök

 

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Bodolai László az ATV Start című műsorában korábban. Fotó: archív
Szóljon hozzá!