fbpx
Az Index.hu szerkesztőségének bejárata

Felmondását fontolgatja az Index több munkatársa

Többeknél is kiverte a biztosítékot a főszerkesztő, Dull Szabolcs mai napon bejelentett elbocsátása.

A Media1 információi szerint több, az Index szerkesztőségében dolgozó újságíró, illetve szerkesztő is azt fontolgatja, hogy hamarosan beadja a felmondását a lapnál. Ennek oka, hogy nem értenek egyet az Indexnél zajló folyamatokkal, illetve konkrétan azzal, hogy a mai napon Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke bejelentette, hogy rendes felmondással megszünteti Dull Szabolcs munkaviszonyát. Ezt többen úgy értékelték, hogy ezzel vége annak, amivel azonosulni lehet, Bodolairól pedig nagyon sokan negatív véleményt fogalmaztak meg.

A Media1 többekkel is beszélt, ez alapján meglehetősen nagynak tűnik a felháborodás a legújabb fejleménnyel összefüggésben.

Bár a stáb tagjai nincsenek könnyű helyzetben, hiszen mostanra alig maradtak szóba jöhető független médiumok a magyar médiapiacon, ahová átmehetnek, ráadásul az Index-stáb létszáma 100 fős, várhatóan többen mégis beadják a felmondásukat, sőt az sem kizárt, hogy akár tömegesen is sor kerül távozásokra.

A főszerkesztő-helyettes előre szólt: ha a főszerkesztőt leváltanák, az felkorbácsolná a kedélyeket

Néhány héttel ezelőtt Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese a Media1 rádió- és podcast műsorában úgy nyilatkozott, szerinte ha bármilyen változás lenne Dull Szabolcs kapcsán, leváltanák vagy bármi történne vele, az egészen biztosan felkorbácsolná az indulatokat a szerkesztőségben, mert az ő személye a „kulcs” abban, amit jónak gondolnak a lap jövője szempontjából.

A Media1 július 6-i műsorának arra a kérdésére, hogy van-e ilyen esetre „B” tervük a fiókban, a főszerkesztő-helyettes azt mondta, bizakodik, hogy ilyesmi nem következik be, nem lesz szükség ilyesmire, hiszen

„miért kellene leváltani Dullt, elvégre nagyon sikeres, piacvezető lapot csinál, nagyon egységes és iránta lojális szerkesztőséget vezet, és remélhetőleg még így is marad sokáig. ”

Az interjú, illetve a műsor – mely értelemszerűen még a mostani elbocsátás előtt, de már Dull Szabolcs főszerkesztő az Index.hu Zrt. igazgatóságából történt visszahívását követően készült – ITT hallgatható vissza teljes egészében. (A műsor első felében vendégünk volt Gerényi Gábor, a meghiúsult Gerényi-koncepció ötletgazdája is.)

Lett újra vezérigazgató, de most főszerkesztője nincs az Indexnek

Az Index igazgatósága egyébként egyelőre nem nevezett ki új főszerkesztőt, itt tehát hasonló a helyzet, mint amikor pár hete Ződi Zsolt vezérigazgató egy héttel a kinevezése után távozott, majd a pozícióját betöltetlenül hagyták. Ma azonban Bodolai László azt is bejelentette, hogy Szombathy Pál, a Magyar Hírlap egykori főszerkesztője lesz az Index vezérigazgatója.

Frissítés 15:21

Az Index kollektívája kiáll az elbocsátott főszerkesztő mellett. Közleményükben a szerkesztőség tagjai aláírásukkal is vállaltan elfogadhatatlannak nevezik, ami történt.

Frissítés 19:19

A Media1 információi szerint már több mint 40 fő tervezi a felmondását a nagyjából 100 fős stábból.

További hírek találhatók a Media1-en! Érdemes feliratkozni az RSS-csatornánkra és követni bennünket a Facebookon is.

Borító: Az Index.hu szerkesztőségének bejárata. fotó: Szalay Dániel / Media1 (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások