fbpx
Dull Szabolcs, az Index.hu főszerkesztője 2019. december 11-től.

Kikerül az Index főszerkesztője az Index.hu Zrt. igazgatóságából

Dull Szabolcsot tartja felelősnek Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumának elnöke, amiért a konkurens 24.hu portálon nyilvánosságra kerültek az Index.hu Zrt. igazgatóságának belső információi.

Valóban úgy döntött Bodolai László, a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke és egyben az Index.hu Zrt. elnöke, hogy kiveszi (visszahívja) Dull Szabolcsot, az Index.hu portál főszerkesztőjét a lap igazgatóságából – erősítették meg a Media1 forrásai. Erről nemrég a 444.hu is írt.

A Media1 Bodolai Lászlóval is beszélt, aki szintén megerősítette az információt. Bodolai azt is elmondta, hogy döntésében nagy szerepe volt, hogy Dull Szabolcsot minimum közvetve felelősnek tartja, amiért az igazgatóság üléséről bizalmas információk kerülhettek ki a legnagyobb konkurenshez, a 24.hu-hoz, ahol tegnap cikk jelent meg arról, hogy milyen átalakításokra készül az Index.

A Media1 ma újból kereste Dull Szabolcsot, hogy mit szól a legújabb fejleményekhez és az állításokhoz, de egyelőre nem vette fel a telefonját.

Tegnap este még sikerült beszélnünk vele, miután Bodolai a Media1-nek azt mondta, szerinte a 24.hu fújta fel az ügyet a piactársukra vonatkozó belső forrásból származó információk torzításával. Akkor Dull annyit mondott, hogy céges ügyekről nem nyilatkozhat, majd az Indexen megjelent szolgálati közleményt ajánlotta figyelmünkbe.

A 24.hu vasárnap arról írt, hogy információi szerint Gerényi Gábor (egykori indexes munkatárs, manapság az Azonnali.hu társtulajdonosa az LMP-s Ungár Péter, Schmidt Mária kormánybiztos fia mellett) javaslatára kiszerveznék a lap egyes rovatait önálló cégekbe, vagyis lényegében feldarabolnák a vállalatot kisebb egységekre.  Az Index szerkesztősége ezt követően közleményt tett ki, melyben azt írták, veszélybe került az Index.hu működése

Bodolai azt mondta tegnap a Media1-nek, hogy a Gerényi Gábor által készített koncepciót már korábban elvetette az igazgatóság, és Pusztay András vezérigazgatót kérte meg egy másik, elfogadhatóbb koncepció kidolgozására annak érdekében, hogy a vállalat válságállóbb, üzletileg eredményesebb legyen.

A Media1 úgy tudja, hogy a szerkesztőség a mai állománygyűlésen a szerkesztőség függetlenségéhez szükséges garanciákat kért a további működés érdekében.

Dull Szabolcs tavaly decemberben került be az Index.hu Zrt. igazgatóságába, miután főszerkesztővé választották meg.

Dull Szabolcs az igazgatóságból történő visszahívását követően is főszerkesztő marad.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.  A témával kapcsolatos korábbi írásaink ITT találhatók.

Frissítés 2020.06.23.

A Media1 megtudta, hogy jelentős összeggel tartozik a Nemzeti Együttműködés Rendszere felé az Index.hu Zrt. tulajdonosa. Részletek különálló írásunkban, ITT.

Borító: Dull Szabolcs, az Index.hu főszerkesztője 2019. december 11-től.  Fotó: Németh Sz. Péter
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások