Nemes Gábor, a DK politikusa

Megint a fideszes médiaholding ellen ítélt a bíróság

Újabb DK-s politikus, ezúttal Nemes Gábor nyert pert kormányközeli médium ellen, immáron jogerősen. Sérelemdíjat kell fizetnie a Magyar Idők kiadójának az évek óta húzódó per lezárásaként, és közzé kell tennie, hogy valótlanságokat állítottak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

„Folytatódik a Demokratikus Koalíció pernyerő szériája” – közölte a DK sajtóirodája vasárnap. Tájékoztatásuk szerint

„a Magyar Idők nevű kormányszócsőről”

állapította meg a bíróság, hogy hazugságokat állított.

A Magyar Idők  Nemes Gáborról, a DK politikusáról azt állította valótlanul, hogy Nemes saját kampánycélra használta a fővárosi tömegközlekedési cég szakszervezetének infrastruktúráját. Azt is írta továbbá a Magyar Idők, hogy a politikai szerepvállalás miatt sorra lépnek ki a szakszervezetből, illetve hogy szakszervezeti vezetőként visszaél az eszközeivel és munkaidő-kedvezménnyel jutalmaz a kampányban nyújtott segítségért. Emellett még azt is valótlanul állította a Magyar Idők, hogy Nemes Gábornak többmilliós fizetése volt.

A bíróság megállapította, hogy mindezekkel megsértették Nemes Gábor jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, ezért a jogerős, másodfokú ítélet szerint a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks Hungary Zrt. 500 ezer forint sérelemdíjat köteles fizetni, valamint közzé kell tenniük, hogy hazudtak.

A Demokratikus Koalíció közölte:

„sosem tűri a hazudozást, és rendszeresen bebizonyosodik, hogy a lakájmédia ordas hazugságokból próbál megélni“.

A Magyar Időkben még 2018 márciusában jelentek meg a valótlan tényállítások Nemesről. Az elsőfokú ítéletet is a DK-s politikus nyerte, idén februárban. A mostani ítélet immáron jogerős.

A Magyar Idők tavaly óta Magyar Nemzet néven jelenik meg.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Nemes Gábor, a DK politikusa. Fotó: archív

Szóljon hozzá!