fbpx
Nemes Gábor, a DK politikusa

Megint a fideszes médiaholding ellen ítélt a bíróság

Újabb DK-s politikus, ezúttal Nemes Gábor nyert pert kormányközeli médium ellen, immáron jogerősen. Sérelemdíjat kell fizetnie a Magyar Idők kiadójának az évek óta húzódó per lezárásaként, és közzé kell tennie, hogy valótlanságokat állítottak.

„Folytatódik a Demokratikus Koalíció pernyerő szériája” – közölte a DK sajtóirodája vasárnap. Tájékoztatásuk szerint

„a Magyar Idők nevű kormányszócsőről”

állapította meg a bíróság, hogy hazugságokat állított.

A Magyar Idők  Nemes Gáborról, a DK politikusáról azt állította valótlanul, hogy Nemes saját kampánycélra használta a fővárosi tömegközlekedési cég szakszervezetének infrastruktúráját. Azt is írta továbbá a Magyar Idők, hogy a politikai szerepvállalás miatt sorra lépnek ki a szakszervezetből, illetve hogy szakszervezeti vezetőként visszaél az eszközeivel és munkaidő-kedvezménnyel jutalmaz a kampányban nyújtott segítségért. Emellett még azt is valótlanul állította a Magyar Idők, hogy Nemes Gábornak többmilliós fizetése volt.

A bíróság megállapította, hogy mindezekkel megsértették Nemes Gábor jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, ezért a jogerős, másodfokú ítélet szerint a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks Hungary Zrt. 500 ezer forint sérelemdíjat köteles fizetni, valamint közzé kell tenniük, hogy hazudtak.

A Demokratikus Koalíció közölte:

„sosem tűri a hazudozást, és rendszeresen bebizonyosodik, hogy a lakájmédia ordas hazugságokból próbál megélni“.

A Magyar Időkben még 2018 márciusában jelentek meg a valótlan tényállítások Nemesről. Az elsőfokú ítéletet is a DK-s politikus nyerte, idén februárban. A mostani ítélet immáron jogerős.

A Magyar Idők tavaly óta Magyar Nemzet néven jelenik meg.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Nemes Gábor, a DK politikusa. Fotó: archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások