Nemes Gábor, a DK politikusa

Pert nyert a Mediaworks ellen egy DK-s politikus

A ma már Magyar Nemzet néven megjelenő Magyar Idők a bíróság szerint még 2018-ban megsértette Nemes Gábor jó hírnévhez fűződő jogát. A kesmás lapkiadónak sérelemdíjat kell fizetnie.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Nemes Gábor, a Demokratikus Koalíció parlamenti párt szakpolitikusa azért indított pert a kormánypárti Mediaworks lapkiadó ellen, mivel a Magyar Időkben még 2018 márciusában egyebek mellett azt írták, hogy

„a fővárosi közlekedési vállalat munkavállalóinak érdekvédelme helyett (…) személyes politikai céljaira és kormányellenes kampányolásra használja az általa vezetett Egységes Közlekedési Szakszervezet irodáját, illetve munkatársait Nemes Gábor”.

Nemes ezután sajtópert indított a szerinte valótlan állítások miatt a már nem létező Magyar Idők jogutóda, a Mediaworks lapkiadó ellen. A pert csütörtökön Nehéz-Posony Kata ügyvéd közreműködésével nyerte meg a politikus. Az alperes Mediaworks a Magyar Idők állításait nem tudta bizonyítani.

A kiadónak 500 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie a politikusnak – derül ki a DK XVI. kerületi önkormányzati képviselőjéhez tartozó Járatindul blogról.

A DK a honlapján üdvözölte a döntést. A párt szerint „a propagandamédiának újabb papírja született arról, hogy hazudnak. Mi, európai magyarok azért fogunk dolgozni, hogy minden egyes hazug hírforrást lebuktassunk, hogy fizessék meg a ferdítések, aljas rágalmak és álhírek árát.”

Az ítélet egyelőre nem jogerős.

A kiadó tegnap egy másik sajtópert is elvesztett, erről ITT.

Borító: Nemes Gábor. Fotó: Facebook Nemes Gábor

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

koronavírus miatt tévéző ember

Nagyon megváltoztatta a koronavírus a magyarok médiafogyasztási szokásait

A Nielsen Közönségméréstől kapott friss statisztikák azt mutatják, hogy az internet mellett a tévé szerepe is jelentősen felértékelődött a járvány hatására, hiszen nagyon nagyot nőtt pár hét alatt a tévénézésre fordított idő Európában és Magyarországon. Az is nagyon megváltozott, mit nézünk a tévében: például a sportcsatornák óriásit vesztettek. Lássuk is a konkrétumokat!

A UPC Direct műholdas szolgáltatás új logója

Nem tűnik el teljesen a UPC márkanév a magyar tévés piacról

Bár a UPC Magyarország beolvadt a Vodafone-ba, és március végével elhagyta eddigi jól ismert márkanevét, a tíz évvel ezelőtt a UPC Magyarországtól függetlenedő UPC Direct műholdas szolgáltató arra figyelmeztet, hogy ők változatlan néven üzemelnek tovább ezután is.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!