Magyar Nemzet. Fotó: Máté Péter / Magyar Nemzet

Bejelentették a Magyar Idők névváltását

Magyar Nemzet lesz az új név, már a jövő hét középétől. Eközben kiderült, mennyien olvassák a Magyar Hangot, a tavaly bezárt magyar nemzetesek lapját.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Korábban a sajtóban már megjelent, hogy nevet vált a  kormánypárti Magyar Idők, mely Magyar Nemzet néven folytatja tovább, de egyelőre kérdéses volt, hogy március 15-én, a szabad sajtó napján, vagy a G-nap évfordulóján, február 6-án történik-e meg. Mostanra azonban hivatalos:

a G-nap 4. évfordulójára időzítve, azaz 2019. február 6-án nevezik át Magyar Nemzetre a Magyar Idők című lapot.

Ezt onnan lehet tudni, hogy a Magyar Időkben ma megjelent egy nyomtatott hirdetés, ahol a kiadó ezt bejelenti, illetve azóta a weboldalukon is közölték ezt.

A névváltás után a kiadó változatlanul a Magyar Idők Kft. lesz, és az ígéret szerint az eddig megszokott – azaz kormánypárti – irányt képviselik majd.  A névváltásra tekintettel ugyanakkor lehetőség van a lap visszamenőleges hatályú lemondására is, ami nem azt jelenti, hogy vissza kell küldeni az eddig kinyomtatott példányokat, hanem hogy időarányosan visszaadják az előre kifizetett előfizetési díjat.

A Magyar Idők bejelentése a Magyar Nemzet névváltásról, 2019.02.02. Fotó: olvasónktól
A Magyar Idők bejelentése a Magyar Nemzet névváltásról, 2019.02.02. Fotó: olvasónktól

Simicska Lajos tavaly zárta be a Magyar Nemzetet

A kormánykritikus Magyar Nemzet 2018. április 11-én jelent meg utoljára. Azután, hogy tulajdonosa, Simicska Lajos nagyvállalkozó, aki éveken át a miniszterelnök legszorosabb barátja és a Fidesz-kormányok idején szinte minden jelentősebb közbeszerzési eljárás győztese volt, háborúba keveredett Orbán Viktorral, az április 8-i választási eredményeket követően gyakorlatilag az összes vállalatát eladta a miniszterelnök üzleti köreinek. Simicska kapitulálását követően a HírTV megvált Kálmán Olgától, és több tucat tévéstől, bár sokan maguk mentek, mert nem akartak a propaganda kiszolgálóivá válni. A távozók közül sokan a média szektort is elhagyták a történtek után. A Lánchíd Rádió bezárt, frekvenciáit a kormányközeli Karc FM szerezte meg. Simicska Lajos egyébként nem járt rosszul, hiszen a szabad elvonulás biztosítása mellett több tízmilliárd forinttal távozhatott. Simicska jelenleg egy tanyán él, és azóta már nem tartja fontosnak óriásplakátokon sem megüzenni, milyen kritikus véleménye van Orbán Viktorról. Igaz, az óriásplakátos cégeit is eladta, így megszűntek számára a saját felületek, de mintha annyira mondanivalója se lenne azóta, hogy több tízmilliárd forintot kapott a cégeiért a Fidesz környékéről. Nemrég a Direkt36 találta meg őt, de egy szót sem volt hajlandó szólni.

Pedig Simicska a G-napon még elég erős szavakat mondott Orbán Viktorról az Átlátszónak és a Hír24-nek.

 

Felpörgött a Magyar Hang

A Magyar Nemzet megszűnését követően a volt munkatársak egyébként Magyar Hang címmel indítottak hetilapot. A lap olvasói bevételekből működik, a magyarországi médiapiaci nehéz körülmények ellenére sikeresen. A lap  – mint azt Lukács Csaba lapigazgatótól a Media1 megtudta – 18.500 példányban jelenik meg és 11.500 darab fogyott el belőle decemberben.  A lapot előfizetői díjakból működtetik. A Magyar Hangot továbbra is Pozsonyban nyomtatják, mivel Magyarországon nem akadt nyomda, amely kinyomtatta volna.

Fotó: Magyar Nemzet
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!