fbpx
A napilapok egységesen azt hirdetik: Maradj otthon!

Összefogott a magyar sajtó a koronavírus-járvány lassításáért

Egységes címlappal hirdetik ma az ország teljes területén a nyomtatott sajtótermékek: Maradj otthon! Néhány jelentős digitális médium is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Maradjon otthon! – olvasható főcímek helyett a legnagyobb hazai napilapok és online hírportálok mai címoldalán.

A média felelőssége „békeidőben” is megkérdőjelezhetetlen, de kiemelt hangsúlyt kap a világot sújtó koronavírus-járványhoz hasonló helyzetekben. Ennek tudatában fogtak össze az országos napilapok és a vezető online hírportálok, hogy mai címlapjaikon és nyitó oldalaikon nyomatékosítsák napjaink legfontosabb társadalmi üzenetét. Az akcióhoz csatlakozott a nyomtatott sajtó képviseletében a Blikk, a Bors, az összes megyei napilap, a Lokál, a Népszava, a Nemzeti Sport, a Magyar Hírlap, a Magyar Nemzet, a Ripost és a Világgazdaság, a Magyar Hang, ezen lapok online felületei, továbbá a digitális hírmédia színeiben az Index.hu, a Blikk.hu, az Origo.hu, a HVG Online, valamint a 24.hu, a 444.hu , a Media1.hu, a We Love Budapest és a We Love Balaton.

Ez a grafika lesz látható mostantól a Media1-en egy ideig a cikkeinkben, illetve a weboldal különböző területein:

Tartsunk össze, maradj otthon!

A közösségi érintkezés elkerülése most a leghatékonyabb eszközünk, annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány terjedését lelassítsuk Magyarországon. Az üzenetet mára mindenki ismeri az országban és gyakorlatilag mindenhol a világban.

Az AFP francia hírügynökség adatai szerint több mint 3 milliárd embert – tehát a világ lakosságának egyharmadát – szólították fel otthonmaradásra 70 országban és régióban a járvány megfékezése érdekében.

Ahogy azonban az elmúlt időszak nemzetközi (ellen)példái is mutatják, az önkéntes otthoni elvonulásnak nem mindenki tulajdonít kellő jelentőséget, ezért betartására időről időre érdemes újra emlékeztetni az embereket. Fontos tudatosítani, hogy a vírus terjedésének lassításában mindenkinek megvan a szerepe. Ezért sem lehet elégszer ismételni, hogy ha tehetjük, maradjunk otthon és minimalizáljuk a személyes kapcsolatokat!

A meghatározó hazai hírorgánumok mai összefogása különösen figyelemre méltó a kiélezett hírverseny fényében és példaértékű lehet minden jövőbeni akcióhoz, akár más iparágak számára is.

A napokban több hazai tévécsatornán is megjelent már a #maradjotthon üzenet.

Orbán Viktor miniszterelnök ma rendelt el szombattól életbe lépő kijárási korlátozást Magyarországon. A rendelet kihirdetésekor egy időre a Magyar Közlöny internetes oldala elérhetetlenné vált.

További hírek találhatók a Media1.hu-n.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások