fbpx
Nagy Blanka a DK kampánynyitó rendezvényén

Egy középiskolás legyőzte az Origót és a Lokált

Az origo.hu most már biztosan helyreigazítást kénytelen közölni, amiért valótlanságokat terjesztett Nagy Blankáról. A diáklány azonban nem elégszik meg ennyivel.

A Lokál után az Origo kiadója, a New Wave Media Group is jogerősen elvesztette azt a sajtópert a Fővárosi Ítélőtáblán, amit Nagy Blanka indított a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó kormányközeli honlap ellen – írja a hvg.hu.

Az ellenzéki tüntetéseken felszólaló középiskolás diáklányt azzal a valótlan állítással próbálták negatív színben feltüntetni, hogy az állítólag a megengedettnél többet hiányzik az iskolából és bukásra áll.

Litresits András, Nagy Blanka ügyvédje a portálnak azt mondta, hogy miután most másodfokon is megnyerte ügyfele a pert, az ítélet alapján sérelemdíjat követel majd a karaktergyilkosságban közreműködő Origótól, valamint a lokal.hu-tól.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy az ítélet alapján az Origo köteles közzétenni egy helyreigazítást, amiből kiderül, hogy valótlanságokat közöltek Nagy Blankáról. Az Origo ugyanis (ahogy egy másik perben a Lokál is) a per során nem tudta bizonyítani állításai igazságtartalmát.

Az Origo, csakúgy mint a Lokál, a Riposttól vette át a karaktergyilkos állításokat.

Nagy Blanka ügyvédje segítségével az eredeti cikket közlő Ripostot is beperelte, abban az ügyben jelenleg még a másodfokú ítéletre várnak. Miután a Ripost állításai hasonlóak voltak, így az ítélet aligha különbözik majd a Lokál és az Origo ügyében születettektől.

Nagy Blanka ügyvédje azt mondta a hvg.hu-nak, hogy amíg a Ripost esetében is megszületik a jogerős ítélet, elindítják a sérelemdíj iránti eljárást a Lokál és az Origo ellen.

Ha egyébként mindhárom szerkesztőség ellen sérelemdíjat tudnak követelni, akkor ennek együttes összege milliós nagyságrendű lehet az elszenvedett lejáratás és a jó hírnév megsértése miatt. Az összeg kifizetése azonban várhatóan aligha rengeti meg a kormányközeli internetes oldalakat, illetve a KESMA-t, hiszen a Liszkay Gábor alapította alapítvány annyi állami reklámbevételt kap, hogy ezekkel szemben Nagy Blanka sérelemdíjai eltörpülnek.

Frissítés 2019.07.23

Fordulat a bíróságon: az eredeti cikket közlő Ripost esetében a bíróság megengedőbb volt, és bár a Ripostnak is helyreigazítást kell közölnie, nem pont úgy, ahogy azt Nagy Blanka jogásza kérte.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások