hírtv, hír televízió, hír tv, székház

A HírTV kirúgott 3 embert a mikrofongate után

A Hír Televízió állítólag biztonsági kamerákkal próbálta kideríteni, ki adhatta át a mikrofonkockát tartalmazó fotót a Media1-nek. Végül 3, általunk eddig nem is ismert embert bizalomvesztésre hivatkozva kirúgtak. A HírTV vezérhelyettese azt mondta a Media1-nek: belső ügyről nem nyilatkozhat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 értesülése szerint elbocsátott a Hír TV három munkatársat, egy riportert, egy online szerkesztőt és egy asszisztenst.

A három fővel tegnap közölte a HírTV, hogy elfogyott irántuk a bizalom, és megválik tőlük. Emellett úgy tudjuk, a tévénél kilátásba helyeztek fegyelmi eljárást is a későbbiekre.

Az ügy előzménye, hogy a HírTV állítólag a biztonsági kamerák átvizsgálásával is megpróbálta kideríteni, hogy kik szivárogtatták ki január 21-én portálunk, a Media1 számára azt a fényképfelvételt, melyen látszott, milyen mikrofonkockája lesz másnaptól a HírTV és az Echo TV közös híradós stábjának.

Erről a mikrofonszivacsról, illetve erről a fényképről van szó:

Az Echo TV és a HírTV közös mikrofonja az összevonás után. Fotó: Media1
Az Echo TV és a HírTV közös mikrofonja az összevonás után. Fotó: Media1

Munkaügyi per lehet belőle

Úgy tudjuk, a kirúgottak közül többen is munkaügyi pert fontolgatnak a tévétársasággal szemben. Elbocsátásukat jogszerűtlennek tartják.

A Media1 szerdán délelőtt telefonon érte utol az egyik elbocsátott személyt. Ő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a több más, nem hivatalos forrásunk által már megerősített információkat.

HírTV: belső ügyeket nem kommentálunk

Telefonon utolértük viszont Szikszai Pétert, a fideszes médiaholding, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó HírTV vezérigazgató-helyettesét.

Szikszai Péter azt mondta, belső ügyeket nem kommentálnak. Cáfolni vagy megerősíteni ő sem volt hajlandó az információkat.

Olyanokat rúgtak ki, akikkel mi nem is álltunk kapcsolatban

Amennyiben azonban helytálló, hogy az elbocsátásra, bizalomvesztésre azért került sor a HírTV-nél, mert őket gyanúsítják a felvételek elküldésével, az azért is különösen megmosolyogni való, hiszen alig pár órával a Media1 oldalon megjelent, később pedig több más internetes oldal által is átvett fotó megjelenése után az új mikrofonszivacsok már adásban is láthatók voltak, így egy nem túl súlyos ipari titokról rántották volna le a fátylat.

Ráadásul a Media1 nevében a magunk részéről ki tudjuk jelenteni, hogy nem a kirúgott személyektől kaptuk meg a felvételt. Természetesen azt, hogy a fotó kitől és milyen úton került hozzánk, bizalmasan kezeljük, forrásainkat semmilyen körülmények között nem adjuk ki. Az pedig, hogy valaki a telefonjával babrált esetleg, aligha lehet bizonyíték.

Ma egyébként egy másik jelentős személyi változás is történt a tévés piacon. Azonnali hatállyal távozott Tóth Tamás Antal, a TV2 hírigazgatóságának botrányos előéletű helyettes vezetője. Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja pályafutását a korábban az MTVA-tól is furcsa körülmények között távozó vezető. A TV2-nél átszervezés lesz, a hírigazgató-helyettest nem pótolják.

Kiemelt kép: A HírTV székháza Budapesten, a Szentendrei úton. Fotó: Ladányi András, Media1

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

Országház, Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!