fbpx
hírtv, hír televízió, hír tv, székház

A HírTV kirúgott 3 embert a mikrofongate után

A Hír Televízió állítólag biztonsági kamerákkal próbálta kideríteni, ki adhatta át a mikrofonkockát tartalmazó fotót a Media1-nek. Végül 3, általunk eddig nem is ismert embert bizalomvesztésre hivatkozva kirúgtak. A HírTV vezérhelyettese azt mondta a Media1-nek: belső ügyről nem nyilatkozhat.

A Media1 értesülése szerint elbocsátott a Hír TV három munkatársat, egy riportert, egy online szerkesztőt és egy asszisztenst.

A három fővel tegnap közölte a HírTV, hogy elfogyott irántuk a bizalom, és megválik tőlük. Emellett úgy tudjuk, a tévénél kilátásba helyeztek fegyelmi eljárást is a későbbiekre.

Az ügy előzménye, hogy a HírTV állítólag a biztonsági kamerák átvizsgálásával is megpróbálta kideríteni, hogy kik szivárogtatták ki január 21-én portálunk, a Media1 számára azt a fényképfelvételt, melyen látszott, milyen mikrofonkockája lesz másnaptól a HírTV és az Echo TV közös híradós stábjának.

Erről a mikrofonszivacsról, illetve erről a fényképről van szó:

Az Echo TV és a HírTV közös mikrofonja az összevonás után. Fotó: Media1
Az Echo TV és a HírTV közös mikrofonja az összevonás után. Fotó: Media1

Munkaügyi per lehet belőle

Úgy tudjuk, a kirúgottak közül többen is munkaügyi pert fontolgatnak a tévétársasággal szemben. Elbocsátásukat jogszerűtlennek tartják.

A Media1 szerdán délelőtt telefonon érte utol az egyik elbocsátott személyt. Ő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a több más, nem hivatalos forrásunk által már megerősített információkat.

HírTV: belső ügyeket nem kommentálunk

Telefonon utolértük viszont Szikszai Pétert, a fideszes médiaholding, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó HírTV vezérigazgató-helyettesét.

Szikszai Péter azt mondta, belső ügyeket nem kommentálnak. Cáfolni vagy megerősíteni ő sem volt hajlandó az információkat.

Olyanokat rúgtak ki, akikkel mi nem is álltunk kapcsolatban

Amennyiben azonban helytálló, hogy az elbocsátásra, bizalomvesztésre azért került sor a HírTV-nél, mert őket gyanúsítják a felvételek elküldésével, az azért is különösen megmosolyogni való, hiszen alig pár órával a Media1 oldalon megjelent, később pedig több más internetes oldal által is átvett fotó megjelenése után az új mikrofonszivacsok már adásban is láthatók voltak, így egy nem túl súlyos ipari titokról rántották volna le a fátylat.

Ráadásul a Media1 nevében a magunk részéről ki tudjuk jelenteni, hogy nem a kirúgott személyektől kaptuk meg a felvételt. Természetesen azt, hogy a fotó kitől és milyen úton került hozzánk, bizalmasan kezeljük, forrásainkat semmilyen körülmények között nem adjuk ki. Az pedig, hogy valaki a telefonjával babrált esetleg, aligha lehet bizonyíték.

Ma egyébként egy másik jelentős személyi változás is történt a tévés piacon. Azonnali hatállyal távozott Tóth Tamás Antal, a TV2 hírigazgatóságának botrányos előéletű helyettes vezetője. Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja pályafutását a korábban az MTVA-tól is furcsa körülmények között távozó vezető. A TV2-nél átszervezés lesz, a hírigazgató-helyettest nem pótolják.

Kiemelt kép: A HírTV székháza Budapesten, a Szentendrei úton. Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások